Tattoo kornjače

[adsense_id=”2″]

Zapadne kulture već dugo gledaju na kornjaču kao simbol strpljenja i mudrosti. Sposobnost kornjače da pobjegne opasnosti povlačenjem u svoj oklop je snažan simbol zaštite, liječenja i unutarnjeg znanja.

Zbog svoje rane pojave na planetu, prije nekih 250 milijuna godina, kornjača je često povezana s simbolom Stvoritelja. Autohtono stanovništvo odnosi se na Sjevernu Ameriku kao Otok kornjače. Prema legendi, Sjeverna Amerika je stvorena na leđima kornjače. U Indiji, kornjača je podržavala slona, koji je zauzvrat dao potporu svijetu.

U kineskoj kulturi, kornjača se pripisuje snaga, izdržljivost, usporenost i dugovječnost. Slika kornjače pojavila se na carskom znaku kao simbol zaštite u ratu. Za japance, morska kornjača je bila simbol Kumpira, boga mornara.

U Africi je kornjača muški simbol plodnosti ali je također kućni ljubimac i simbol zaštite. U staroj Grčkoj, kornjača pronađena kod kuće je simbol Afrodite, boginje ljubavi.

Tetovaza kornjaceMeđu narodima obalnog svijeta, morska kornjača je postala poseban simbol dugovječnosti, plodnosti i sreće. Kao graciozan plivač, također predstavlja slobodu. Putovanje iz oceana preko velike plaže od pijeska, kako vuče svoju težine bez žurbe je napravila morsku kornjaču simbolom strpljivosti i vrlina.

Narodi polinezijskih otoka, kornjaču su često nudili na ritualima. Takvi rituali odvijali su se tijekom pojedinih lunarnih mjeseci. U drevnim Havajima, morska kornjača je bila simbol Boga Stvoritelja, i jesti kornjaču vas je povezivalo s Stvoriteljom. Vjerovalo se da glave kornjače živi i nakon što se odvoji od njegova tijela.

Tetovaže morske kornjače često prikazuju ovo stvorenje na jednostavan način. Takve tetovaže su općenito vrlo male i pokazaju realnu sliku jedne od sedam živih vrsta. U ovoj verziji, one mogu povremeno biti prikazane kako se kupaju u vodi, ili kako plutaju iznad oceana. Zanimljiv dizajn bio bi prikazati zelenu morsku kornjaču okruženu koraljima i stijenama, sve u različitim nijansama plave boje, tako da izgleda kao da se nalazite duboko ispod mora.

Tetovaža morske kornjače često pokazuje i zamršen detalj na oklopu. Ovi dizajni mogu pokazati morsku kornjaču u cjelini ili samo oklop. Na primjer možete stvoriti mozaik dizajn koji pokazuje druge simbole, kao što su zvijezda, sunce, ili otvoreni cvijet. Da biste nastavili s više nautičkom temom, također možete ubaciti sliku kompasa ruže u stražnji dio vaše morske kornjače.

Havajske i tribal tetovaže kornjače su dva prekrasna primjera za kombiniranje. Ova dva stila vrlo su slična u tome da su obje tetovaže tetoviraju obično crnom bojom i prikazuju gotovo realističan prikaz kornjače, a oba imaju zamršene detalje u inače monotonoj slici.

Morske kornjače provode većinu svog života pod vodom, a samo izlaze na površinu za brzi udisaj zraka. Ova slika apelira na mnoge ljude, jer ima tendenciju da predstavljaja ne samo određenu količinu sigurnosti ali i misterije.

Tribal tetovaža kornjače[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]