Tetovaža golub i golubica

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaza golubGolubica je simbol Duha Svetoga u nekim kršćanskim denominacijama i često se koristi u prikazu krštenja Isusa Krista. Većina je upoznata s pričom iz Biblije o velikoj poplavi, i Bog zapovijedi Noi da izgradi arku sposobnu za nošenje po dvije od svake životinje.

Prema Bibliji, Bog je tada objavio obilne kiše koj su uzrokovale poplave po cijelom svijetu, i samo Noa, njegova obitelj i stvorenja na brodu su preživjeli. Nakon nekoliko tjedana na moru, Noa je prvo pustio vranu onda i golubicu, da pronađu zemljište tj. kopno. Golubica se vratila s maslinovom grančicom, i Noa i njegova obitelj veselili su se spoznaji da se voda povlači. Golubica je postala moćan simbol kao preteča nade.

Drugi vjeruju da je let oslobođenog goluba ili golubice simbolizira oslobađanje duše u smrt.

Tetovaža golubice može simbolizirati nekoliko stvari, golub može nositi tradicionalno značenje mira, religijsko značenje Duha Svetoga, ili može nositi poruku nade, nevinosti i čistoće.

Tetovaže golubiceMnogi ljudi vole koristiti doslovni izgled ove mirne ptice, dok drugi više vole koristiti više boldanu verziju. Realno tetovaže golubice u pravilu su crno-bijele, ptica u letu koja povremeno nosi maslinovu grančicu ili cvijet u kljunu. One mogu biti prikazane same za sebe, skicirane u otvorenoj sceni ili kako leti raširenih krila.

Tetovaža goluba može biti smještena u jedinstvenom okruženju. Jedna ideja je vitraž golub. Možete stvoriti nešto što izgleda slično vitraž prozoru a izgleda poput goluba ili golubice.

Davno prije se lasta tetovirala na mornarskim prsima, tako da ako se osoba utopi na moru, njegova duša će biti odnesena u nebesa.

Golub tetovažaAko golub zamjenjuje lastavicu u ovom konkretnom dizajnu tetovaže golubice, to bi mogao vrlo dobro biti simbol zaštite i mirno putovanje u zagrobni život. Ovaj dizajn također može imati značajke prepoznatljivih simbola 50-ih godina, ona može biti okružena nautičkim zvijezdama ili nositi svijetle crvene trešnje u kljunu.

Tetovaža goluba ili golubice također može nositi poruku ljubavi. S obzirom da je to posebno ptica koja se veže za cijeli život, nije neuobičajeno vidjeti dizajn koji sadrži dvije golubice zajedno u novoizgrađenom gnijezdu. Također možete tetovirati golubicu na svakom ramenu koja nosi transparent s datumima i nazivima. Nazivi mogu biti od vaših voljenih, a datira se u rasponu od braka do datuma novorođene djece.

Zbog mnogih značenja koje nosi ovo stvorenje, čini ga jednim od najznačajnijih simbola u umjetnosti tetovaža. Prekrasan komad umjetnosti koji jednako lijepo izgleda na muškarcu kao i na ženi.

Golubica tetovaža[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]