Tetovaža morski pas

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaze morski psiNa Zapadu, morski pas je gledan kao najveći svjetski predator, i morski pas tetovaže kao simbol snage i neustrašivosti. Duga je tradicija među jedriličarima imati tetovažu morskog psa kao dokaz da se ne boje smrti na moru ali i za zaštitu. Zapadni mornari bili su uvijek praznovjerni, smatrali su da je morski pas opasnost kao neposredna smrt koja pluta okolo broda, čekajući svoj obrok. Ako ste uočili morskog psa koji prati vaš brod, to je bio loš znak. To samo može značiti samo jednu stvar, netko na brodu će umrijeti.

Za autohtone narode diljem svijeta, čije uvažavanje prirode je došlo iz lova i preživljavanja, morski pas je viđen kao nešto više pozitivno nego stroj za ubijanje ljudi. To je sveta životinja, a njegova moć i snaga su više cijenjene nego što ih se bojalo. Totemi nekih od prvih naroda u Sjevernoj Americi uključuju morskog psa kao simbol lovca, zbog njegove sposobnosti da se prilagode i prežive.

U Australiji, morski pas ima isto strahopoštovanje i poštovanje koje zapadnjaci daju orlu ili lavu. Morski pas se smatra sveti simbol veze između kopna i mora, kao i omiljeno jelo. Aboridžini su znali prepoznati kada je morski pas “debel”, što znači “spreman za lov”. Oni su vjerovali da mnoge vrste morskih pasa su postavljeni na zemlju za hranu čovjeka.

Morski pas tetovažaPolinežani su također smatrali da je morski pas sveta životinja. Za njih, tetovaža morski pas služila je kako bi ih zaštitila od svojih neprijatelja. Polinezijski ribari bi također tetovirali dizajn morskog psa za tetovažu kako bi zaštitili sebe i njegov brod od morskih pasa u vodama gdje je love ribe. Na Havajima, možete čuti o zaštitnoj moći Aumakua, red tetoviranih točkica oko gležnja koji drže podalje morske pse. Legenda govori o ženi koja se kupala u oceanu i krenula biti napadana od morskog psa sve dok nije vidio tetovažu. Pustio ju je i obećao da se neće opet dogoditi.

Kako god da gledate na morskog psa, da li je “veliki bijeli” koji se proslavio u Hollywoodu, ili gladko i prekrasno stvorenje koje Aboridžini bojaju na svojim brodovima, nema poricanja da je morski pas životinja koje se ljudi na svijetu najviše boje ali i poštuju.

Kada krenete razmišljati o tetovaži morski pas, zanimljivo je znati koje su vrste morskih pasa dostupan za vaše korištenje. Dva najkorištenija dizajna su velika bijela psina (poznat po svojoj golemoj veličini i proždrljivom apetitom), a morski pas čekić (koji je popularan uglavnom zbog svog izgleda, gotovo izgleda kao vanzemaljac).

Tetovaža morskog psaIako se možete odlučiti za korištenje vrlo prepoznatljive vrste, vi možete također neke manje poznate vrste morskog psa. Jedan dobar primjer za to može biti morski pas iz Jadrana Modrulj koji se zna vidjeti ljeti. Ovaj morski pas nije opasan za ljude, ima podosta izdužen nos, bijelog je trbuha a sa gornje strane sivo plave boje. Ipak ako želite naglasiti opasnu stranu morskog psa onda on zbog svojih mali zubiju baš i nije dobar odabir.

Tetovaža morskog psa nije uvijek dizajn sam za sebe, često su smješteni s drugim podvodnim bićima i širokim nizom nautičkih tema. Morski pas koji juri malu ribu, koristeći svoj veliki ugriz da se oslobodi od krakova hobotnice, ili kako pliva sa strane broda su često prikazani dizajni.

Polinezijska tetovažaTetovaže morskog psa mogu također prikazati neke velike mitologije koji oni nose. Možete lako koristiti australski starosjedilački mit o Bangudja (pola čovjek, pola tigrasti morski pas) u borbi s čovjekom dupinom, ostavljajući stijene zaljeva Carpentaria crvene boje. Također možete pokušati prikazati mit od autohtonog naroda Salomona, Dakuwanga, morski pas bog, govorilo se da proždire izgubljene duše. Ovaj prikaz može pokazati ljudsku figuru koja se kupa u tamnom oceanu, dok ga progoni veliki i impresivni morski pas. Još jedan primjer bi bio Lamia (grčko božanstvo čije ime znači “usamljeni morski pas”) koji pliva u moru, noseći svoje dijete Akheilos (za koje se kaže da je transformirano u morskog psa od strane Afrodite).

Postoje mnoge originalne ideje koje se mogu koristiti za vrlo originalne tetovaže morskog psa. Možete naprimjer prikazati i malo morskog psa koji se igra sa drugim morskim psom. Bez obzira na to za kakav dizajn morskog psa se odlučite, oni će uvijek ostati simbol jake i grabežljive prirode. Tetovaža morski pas je tetovaža koja će sigurno biti hit svako ljeto kada ju pokažete na plaži. Ona je također dizajn koji lijepo stoji na bilo kojem dijelu tijela, kako kod žene tako i kod muškarca.

[adsense_id=”1″] Morski pas tetovaže
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]