Tetovaža pero i perje

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaža pero paunaPerje je obično povezano s pticama, krilima ili slika američkih indijanaca u većini dizajna tetovaža. Jedno pero kao dizajn tetovaže može predstavljati ili simbolizirati sposobnost letenja, bilo duhovno, emocionalno ili kreativno.

Neka su perja toliko prepoznatljiva u svom obliku i veličini da se lako identificiraju s određenim vrstama ptica, kao što je perje orla, pauna, nojevo pero, pero bijele čaplje, da spomenemo samo nekoliko. Takvo pero bi predstavljalo karakteristike koje se pripisuju toj ptici.

Mnoge kulture američkih indijanaca držale su da je orlovo perje sveto i perje orla je viđeno kao moćan simbol za vođu, starješine, šamana, iscjelitelja i vračeva. Perje je pomagalo tim pojedincima u svojim molitvama i željama vođene prema duhovima i bogovima.

Ratnici su koristili perje orla na svojoj odjeći da pozovu hrabrost, snage i kvalitete, vezane uz orla, pa je tako perje orla bilo uređeno na štitu, koplju, i na drugom oružju i drugoj osobnoj odjeći.

Tetovaže perjaTetovaže perje mogu biti vrlo jednostavne ili biti velika pera koja se šire duž leđa, ili čak do strane noge ili ruke. Keltski Druidi su često nosili teške haljine prekrivene perjem. Svaka boja ima svoje značenje, narančasta boja znači energija, ljubičasta znači moć, crvena označava strast i hrabrost, a žuta označava intelekt i rječitost.

U kršćanstvu, slika od tri perja koje se dodiruju pri kraju predstavljaju “vrline” – ljubav, nada i vjera udruženi zajedno. To je često prikazano kao teški srebrni znak.

Prekrasna poput oka dizajnirana perja na paunovom repu, se kaže da donosi dobru i lošu sreću. Neki ljudi su to povezali s “zlim okom”, dok drugi smatraju da je simbol zaštite, zato jer ove oči “paze” na njih.

Tetovaže peraBilo koje od ovih perja moglo bi se koristiti kao jedno pero ili skup perja za tetovaže perja. Može to biti veličanstveni paun prekrasne estetske ljepote, ili drugačiji manje priznati, ali jednako briljantno perje pure, i jedan i drugi mogu izgledati vrlo lijepo a izbor perja je stvarno velik.

Tetovaža pero može imati značajke još mnogih drugih simbola koji se ukombiniraju u lijep dizajn. Pero može biti smješteno s cvijećem, ili se doda biserna ogrlica omotan oko njega, ili čak možete postaviti pero da izgleda kao da po vama piše stihove pjesme. Tetovaža pero često se vidi u snovolovki, na tetovažama oko ruke, ili formirana u obliku srca ili zvijezde.

Također može biti zanimljiv dizajn iskoristiti perje i postaviti ga u kosu neke egzotične lijepe žene, ili stvoriti cijelu sliku neke osobe koja u pozadini sadrži neke objekte. Takve tetovaže pero mogu se vidjeti kao veliki dizajni preko cijelih leđa.

Tetovaže perja bi trebale izraziti osjećaj slobode ili čak i određeni ponos u svojoj baštini, međutim može se stvoriti jednostavan dizajn, a ipak smislena slika, ili širok i velik dizajn koji će sigurno grabiti pažnju.

Tetovaže indijanke[adsense_id=”1″]
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]