Tetovaža vampir

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaža NosferatuVampir je prešao dalek put od originalnog nijemog filma iz 1922. godine filmski portret “Nosferatu” (adaptacija romana Brama Stokera, Dracula), kao jedan zli lik koji sisa krv do današnjeg vrlo cool, dobrog izgleda i noćni vrebator sa savjesti. Jednom loš, on je i danas loš. Jednom simbol smrti, vampir je još uvijek i danas simbol smrti. Sada vrlo popularan, od filmske serije Buffy ubojica vampira, pa privlačnost ženskog lika serije vampira Angel, pa Wesley Snipesov film Blade trilogija, do romana i filma, Sumrak, sve vrlo popularne u današnjoj kulturi.

Vampirizam je pokrenuo kult u slavenskim društvima oko 15. stoljeća, gdje je bio metafora za one “izvan kršćanske vjere”. Metafora se proširila kako bi uključila aristokrate koji su sisali krv seljaka tjerajući ga da radi do smrti, krali su njihove kćeri i oduzeli im zemljišta. S dolaskom industrijske revolucije u Zapadnoj Europi, vampirizam se pripisuje okrutnosti industrijalaca koji je ukrao egzistenciju radnika, stavljajući njihovu djecu da rade u tvornicama, ostavljajući im blijed i anemičan izgled.

Tetovaže vampiriVampir je kasnije postao popularan lik u viktorijanskoj književnosti, te simbol otajstva i seksualnosti. Bram Stoker (1897) stvorio jr Drakulu, egzotičnog i romantičnog aristokrata inozemnog podrijetla. Svo ono sisanje vrata polu gole žene, sav onaj bliski tjelesni kontakt, mogao je biti čitan bez vrijeđanja seksualnih morala stare viktorijanske Engleske. Ali ovaj književni vampir je uzeo nove kvalitete i karakteristike, kao lik u stanju da tuguje, oplakuje izgubeljene voljene osobe i živi u očaju.

Hollywood je i dalje transformirao vampira, stvaranjem krvi žednog lika koji je pokazao svoju nježniju, tužnu stranu. Ovi novi i poboljšani Drakula vampiri svidjeli su se publici ali su ih i terorizirali. Zatim je autorica Ann Rice (The Vampire Chronicles) stvorila vampira sa savjesti. Oni su pretrpjeli egzistencijalne tjeskobe, jer su bili u sukobu između želja i njihove krivnje, krivnje znajući da moraju ubiti da bi živjeli. Oni su ljubavnci “izvan spola”. Tome je sigurno pomoglo kada je vampir gospođe Rice, imena Lestat odglumio Tom Cruise, sa Bradom Pittom u sporednoj ulozi. Vampiri nikada nisu izgledali tako dobro i lijepo.

Tetovaže ugrizPostojeći izvan parametara društva, današnji je vampir žena ali i muškarac, koji trpi krivnju destruktivne želje, budući da još uvijek nema sumnje da i najzgodniji vampir mora piti ljudsku krv. No sućut je krenula mijenjati strah sa dolaskom licem u lice s modernim vampirom.

Sumrak (Stephanie Meyers) je najnoviji razvoj mita o vampirima. Meyers ga pretvara u emocionalno svjesnog, duboko ne shvačenog mladića sa savjesti. Žedan krvi ali zaljubljen, on se ne usuđuje okusiti krv svoje ljubavnice, osim ako bi se njegovi apetiti pretvorili u smrtonosne. On je na kraju uvjerljiv objekt žudnje za kod tinejđerica ali ga voli i muški dio publike.

Vampiri imaju tendenciju da simboliziraju nezemaljsku moć, senzualnost i sve nepoznate kvalitete života. Međutim, vampir tetovaže su jedan podosta neobičnih i malo korištenih dizajna za tetovaže.

Mnoge tetovaže vampira imaju značajke jednog od najprepoznatljivijih likova u povijesti: Drakula! Postoje razni načini kako prikazati Drakulu, nonšalantan gospodin sa malo kose, odijelo po mjeri, i istaknute zube očnjake.

Tetovaže vampiriceSlika Nosferatu je također popularan prikaz. Ovaj vampir, za razliku od svog stilskog vampira, ima više nadnaravan izgled. On je obučen u aljkavo odijelo i izgleda poput šišmiša, s dugim, istaknutim ušima, noktima i prednjin zubima, tamne oči i obrijane glava.

Oba od ovih prikaza mogu se prikazati u portretu ili sceni. Na primjer, postoji velik broj prizora koji prikazuje vampira, njegovo lice lebdeći čeznutljivo u blizini vrata lijepe, uspavane žene, lik koji se transformira u šišmiša ili vuka, ili čak se nestaje oštrim i svijetlim zrakama sunca. Jedna jedinstvena i lijepa ideja bi bilo da koristite obris Nosferatu, dajući izgled njegovoj sjeni koja se kreće neovisno o njemu.

Tetovaže vampira ne moraju nužno prikazati vampira samog po sebi. U zadnje vrijeme nije neobično da ljudi koriste stvari kao što su tetovaža krvarenje iz ugriza na vratu, letećeg šišmiša, lubanje vampira, ili čak i ruka koja polako podiže poklopac lijesa. Jedna zanimljiva ideja je prikazati sliku vampira koji se gleda u ogledalo koje ne daje njegovu reflekciju.

Također možete pokušati stvaranje lijepe ženske vampirice. Većina tih dizajna slični su više gotičkoj izvedbi pin up tetovaže, ali također možete stvoriti Viktorijansku damu, da li s čvrstim korzet i teškom suknjom, ili u jednoj od više valovitih noćnih haljina onog vremena. Ona može biti napadno vampirska s velikim izloženim očnjacima, tamni prstenovi oko svojih oči i kandže na prstima. Jedna zanimljiva ideja ovoga je pokazati zgodnu ženu blijeda izgleda koja lagano briše kapi krvi sa njezinih usana.

Tetovaža vampir je vrlo posebna tetovaža za koju se samo pojedinci odluče. Ukoliko se vidite u nekim osobinama vampira ili vam samo fascinira estetska ljepota ovog dizajna, uz dobrog tattoo majstora možete stvoriti vrlo lijep i originalan dizajn.

[adsense_id=”1″]Tetovaže vampir
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]