Bio mehanička tetovaža

[adsense_id=”2″]

Bio mehaničke tetovažeBio-mehaničke tetovaže su realne, trodimenzionalne s dojmom robotskih dijelova ispod kože. To je “Tromp l’oeil”, ili “trik oka”, budući da koža često izgleda kao da je oljuštena kako bi se otkrilo ono od čeha ste zaista izrađeni, kombinacija mehanike i mesa. Tamo gdje bi trebala biti krv, kost i tetiva, možemo vidjeti mehaničke komponente kao što su zupčanici, cijevi i poluge. Neki kažu da ovi dijelovi od titana predstavljaju naše skrivene potencijale.

U popularnoj kulturi, biomehanički fenomen su najbolje predstavili Star Trek kiborzi, klonirana rasa poznata kao Borg. Gdje su cijevi, čipovi i žice udruženi s tjelesnim udovima, to je zapravo biomehanika. Vješti umjetnici mogu u tetovaže prenijeti ovu fikciju (ili znanstvenu fantastiku), u dvije dimenzije.

Više popularne kod dečka nego kod djevojka, ovi biomehanički dizajni su obično tetovirani na najmoćnijoj muskulaturi kao što su nadlaktica, rame, bedro, leđa, a ponekad i ručni zglob.

Moderne tetovažeTradicionalno, biomehaničke tetovaže rade se crne i sive boje, koje daju pravi dojam metala i robotike. No, u boji bolje služi za prikazivanje npr. “unutarnji života” koji se sastoji od maštovitih predmeta koje pronalazimo u njemu, kao što su leptiri ili možda ribe.

Većina od nas prvi puta je postala svjesna “biomehanike” kada smo gledali neki od “Alien” filmova. Genij iza dizajn stvorenja stranca je bio švicarski nadrealista, H.R. Giger. (On je osvojio Oscara 1980 za “najbolje ostvarenje u vizualnim efektima”.) Gigerova prijašnja umjetnička djela već su mu donijela reputaciju za golicanje naših primarnih strahova i instinkta. Bilo je jasno da pokušava uznemiriti one koji su naišli na njegove kombinacije čovjeka-mašine. Za njega mnogi kažu da on zna čega se većina nas boji.

Velik dio suvremenog doba tetoviranja – lubanje, krv, vampiri – mogu se nazvati “dark art”. Biomehanički dizajni ponekad se nazivaju “biomech” sa svojim živim tkivom pomiješan sa strojevima. Šok i strahopoštovanje, oni su oboje motivatori, prisiljavajući nas da gledamo prema unutra u tetovažu.

Super tetovažeBio mehaničke tetovaže mogu biti izrađene na razne načine, ono što im je zajedničko je što sve prikazuju neku vrstu rane na tijelu iz koje umjesto da šiklja krv ili da se vidi kost, mi vidimo mehaničke dijelove a umjesto tetive poluge od titana.

Biomehanička tetovaža je popularan izbor za velike i male tetovaže. Dizajn nekako najbolje izgleda na ruci i to recimo kao kratki rukav ruke ili čak dugi rukav od ramena do zgloba. One jednako mogu biti i male diskretne tetovaže, mala tetovaža na ramenu ili prsima koja dopušta “zaviriti” u ono što ste stvarno iznutra može biti nevjerojatno seksi.

Ako razmišljate o svojoj prvoj tetovaži možda biste željeli dati nama da malo zavirimo u ono od čega se zapravo sastojite. Možda imate neko stvorenje ispod kože koje želi izaći iz vas. Možda ste napravljeni od plastičnih cijevi i mikročipova ili se tu nalaze zupčanici i kotači.

Biomehaničke tetovaže su ograničene samo vašom maštom. Pokažite drugima tko ste zapravo vi.

Spiderman tetovaže[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]