Cijena tetovaže

[adsense_id=”2″]

Cijena tetovaže

Postoje dvije opće prihvaćene metode određivanja cijena tetovaža. Standardna cijena za odrađenu tetovažu i cijena tetovaže po satu tetoviranja. Većina salona za tetoviranje će ponuditi obje metode određivanja cijena za tetovažu a napisati ću i što su mane ili prednosti ovih metoda.

Standardna cijena tetovaže:

Ovo je preferirana metoda određivanja cijene tetovaže i većinom se svodi na neke manje dizajne ili slova . Cijena se procjenjuje na temelju onoga što je potrebno za tetoviranje tetovaže , potrebno vrijeme , složenost dizajna , broj boja , itd. Imajte na umu da ove cijene nisu fiksne i da će se mijenjati ovisno o drugim okolnostima , kao što su položaj tetovaže , veličina , dodavanje iili oduzimanje elementa od dizajna , itd.

Pozitivne strane standardne cijene tetovaže

Uz standardnu cijenu možete dobili dobar osjećaj koliko novaca vam je potrebno za tetoviranje vaše tetovaže. Na taj način također možete usporediti taj rad između nekoliko salona za tetoviranje .
Druga pozitivna stvar pro je da ako vam se dogodi da pronađete dizajn koji vam se sviđa , možete reći da li imate dovoljno novca za to ili trebate spremiti ipak nešto više . Ako nemate dovoljno , čekajte sve dok skupite pa se onda vratite na tetoviranje .

Negativne strane standardne cijene tetovaže

Ovdje se zapravo radi u okvirnim cijenama tetovaža, koje je tattoo salon postavio kako bi svojim klijentima ipak na neki način prilikom dolaska predstavio svoje cijene. Lako moguće da će tetoviranje dvije tetovaže iste cijene trajati vremenski puno drugačije. Za tetoviranje jedne će možda biti potrebno sat vremena dok za tetoviranje druge možda pola sata. Da ste tetovaže plačati po satu rada, sigurno bi uštedjeli neki novac.

Cijena tetovaže po satu tetoviranja

Većina originalnih tetovaža će se naplaćivati ​​po satu tetoviranja. To je osobito istinito kada je u pitanju velika tetovaža, čije tetoviranje traje više od jednog dolaska. Ono što određuje satnicu je njihov operativni trošak te umjetnikova kvaliteta i iskustvo. Cijena po satu će vrlo lako biti od 40€-50€ po satu pa čak i 70€ po satu . Također bolji umjetnici u državama boljeg standarda naplatiti će cijenu od svoji 150€-200€ po satu.

Pozitivne strane cijene tetovaže po satu tetoviranja

Na duge staze kodvećih tetovaža, ova vrsta cijene može biti jeftinija od standardne naknade.  Ako je umjetnik iskusan, vaše vrijeme u stolici može biti manje od toga što se procjenilo, pa samim time možete uštedjeti dodatni novac.

Negativne strane cijene tetovaže po satu tetoviranja
Najočitiji nedostatak je da umjetnik može namjerno raditi sporije, prisiljavajući podizanje troškova. Nažalost, ne postoji način znati da li umjetnik namjerno zavlači s vremenom ili je samo jako pedantan. Dobra mjera opreza je pitati prije za procjenu vrijemena.
Međutim kada ste jednom dogovorili cijenu tetovaže, nemojte se kasnije tražiti da vam se smanji cijena. To omalovažava umjetnika i smanjuje vaš obraz jer se ne držite dogovora. Ako mislite da je cijena previsoka , razgovorajte s umjetnikom. Ako su vaši razlozi opravdani, on može smanjiti, ili možete potražiti alternative. Nedostatak novca u vašem džepu da se razumijemo nije opravdan razlog.

Plaćanje tetovaže koju želite


Jedna od najčešćih grešaka koju ljudi rade je da kad uđu u salon za tetoviranje se ograniče za tetovažu u iznosu od novca kojeg imaju u džepu . Što je još gore , oni zamijene željeni dizajn tetovaže sa nekim manjim i jeftinijim, jer oni nemaju dovoljno novca. Naravno kasnije s vremenom shvate da su pogriješili .
Ako znate što želite , ali nemate dovoljno novaca za tu tetovažu, postoji nekoliko opcija na raspolaganju . Možete čekati dok nećete uštedjeti sav novac, a zatim se vratiti na tetoviranje ili pak napraviti tetovažu u više dolazaka. Budite pametni i dajte umjetniku do znanja da ste zainteresirani za tu tetovažu ali da nemate cijeli iznos. Većina njih će vam ići malo na ruku i odraditi plan tetoviranja baš za vas. Lako možete dogovoriti neki iznos koji možete platiti po dolasku pa će vam tattoo umjetnik po  tom iznosu i raditi dijelove tetovaže.
[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]