Egipatske tribal tetovaže

[adsense_id=”2″]

 

Eye of HorusEgipatska tetovaža, kao i mnogi drugi dizajni tetovaža iz mitologije ili starih kultura, rastu u popularnosti. Oni su ukusnog izgleda, društveno prihvatljive i odličan način korištenja umjetnosti slike iz svih krajeva svijeta. Egipatske tetovaže su lijepe i upečatljive slike iz drevne prošlosti.

Čini se da tetoviranje nije bilo posebno rašireno među Egipćanima, uz jednu iznimku, neke egipatske žene, od svećenica do princeza pa i plesačica, bile su tetovirane s uzorkom paralelnih linija i oblika.

To je poznato jer su neke od tih žena bile mumificirane, što je sačuvalo kožu i tetovažu. Ove izvorne egipatske tetovaže imaju značaj koji se nažalost izgubio s vremenom.

Moderna egipatska tetovaža se sastoji od slika koje su uzete iz drevne egipatske umjetnosti, sačuvane kao komponente piramida i drugih objekata.

Ankh tetovažeAnkh tetovaža na primjer, sastoji se od drevnih simbola koji su prožeti čarobnom zaštitom. Ankh je simbol križ koji prethodi kršćanski križ nekoliko tisuća godina.

Ankh križ izgleda kao latinski križ s zaobljenom komponentom na vrhu križa. To je hijeroglifski znak za “život”.

Osim Ankh tetovaže, Eye of Horus tetovaža (tzv. tetovaža egipatsko oko ili tetovaža oko Ra) sigurno su najpopularniji egipatsk komad umjetnosti. Oko Horus-a (aka Wedjat) je simbol zaštite (od boga Horusa). Simbol se koristio na brodovima, amajlijama, narukvicama, nakitu itd.

TattooHorus je bog neba i izgleda kao sokol. Oko je desno oko kod sokola. Oznake pod okom predstavljaju suze.

Tetovaža oko Ra izgleda isto kao i dizajn oko Horusa jer bog Ra i Horus su postali jedan. Ra je bog sunca, to je razlog zašto Eye of Horus tetovaže često uključuju sunce u svom dizajnu.

Hijeroglifi su korišteni za pisanje u starom Egiptu. Postoje dva glavna načina pisanja hijeroglifa:

-Fonetski: tu je hijeroglifski alfabet koji se sastoji od 24 simbola koji predstavljaju suglasnike.

-Logografički: hijeroglif se može tumačiti kao logogram, jedan simbol koji predstavlja cijelu riječ.

U drevnoj egipatskoj mitologiji, Anubis je bog mrtvih. On je tijelo čovjeka s glavom šakala. U jednoj ruci nosi križ Ankh, u drugoj štap.

Egipatska tetovažaAnubis tetovaže zapravo simboliziraju zaštitu od smrti.

Egipatski feniks se zove Bennu, mitološka ptica koja je duša Raa, boga Sunca. Bennu se stvorio iz pepela svetog stabla koje je stajalo u blizini hrama Ra. On izgleda kao ptica čaplja. Feniks tetovaže simboliziraju preporod.

Evo još malo drevne egipatske umjetnosti koja se koristi kao dizajn za tetoviranje tetovaže:

– Djed tetovaže: djed je drevni egipatski simbol koji izgleda kao toranj. Djed tetovaže simboliziraju stabilnost.

– Mumija tetovaže

Faraon tetovaže– Skarabej tetovaže: Skarabej i balegar su utjelovljenje boga Khepri, kojem se klanjalo u drevnom Egiptu.

– Tetovaže egipatske mačke: Bastet, egipatska mačka i božica Mjeseca.

– Tetovaže egipatske zmije

– Škropion tetovaže: škorpion je utjelovljenje božice iscjeljivanja od uboda i ugriza i zove se Serket.

Slike životinja su vrlo važne u egipatskoj mitologiji i egipatskim tetovažama. Mnoge životinje u egipatskim slikama imale su magične moći, neki su bogovi i božice.

Poznate osobe sa egipatskom tetovažom:

Rasheed Wallace: NBA zvijezda, ima egipatsku tetovažu na desnoj ruci, prikazuje Akhenaten, Nefertiti i njihovu djecu. Uz sliku ispod je izvorna egipatska umjetnost koja prikazuje kraljevsku obitelj. Zrake sunca završavaju u rukama, što predstavlja egipatskog boga Aten-a, kralj bogova tijekom vladavine Akhenaten-a.

Tribal tetovažeVille Valo: glazbenik ima tetovažu egipatski plamen na njegovoj nozi

Tupac Shakur: imao je tetovažu glave kraljice Nefertiti s dodanim tekstom “2 die 4”.

Anastacia: ima Ankh tetovažu u kombinaciji sa suncem na njenom donjem dijelu leđa.

Egipatske tetovaže su tetovaže koje zrače nečim mističnim i posebnim. Širok izbor dizajna koji se mogu koristiti za ove tetovaže, mogu poslužiti za izradu vrlo posebnih tetovaža kako za muške tako i ženske.

[adsense_id=”1″] Slike tribal tetovaze
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]