Gecko Tattoo

[adsense_id=”2″]

Gecko tetovažeNajpopularniji gušter za tetovaže je tropski gušter Gecko, koji se pojavljuje često u polinezijskoj tribal tetovaži. Za Gecko guštera se pretpostavljalo da ima nadnaravne moći, a Polinežani ga povezuju sa strahom i strahopoštovanjem. Smatralo se da ako čujete zelenog guštera kako vam se “smije” , to je strašan predznak za bolest i lošu sreću.

Gecko gušteri su male do prosječne veličine i dolaze iz porodice Gekkonidae, koje pronalazimo u toplim klimatskim uvjetima širom svijeta. Gecko gušteri su jedinstveni među gušterima zbog vokalizacije, čineći cvrkute i zvukove u socijalnoj interakciji s drugim gušterima.

Procjenjuje se da postoji 2000 različitih vrsta Gecko guštera širom svijeta, s mnogima koje vjerojatno tek treba još otkriti.

Ime potječe iz Indonezijsko-javanske riječ Tokek, inspirirane zvukom koje čine te životinje. Malajska riječ za Gecko tropskog gušter je Cicak.

Slike tetovažeGecko tetovaže su malo rijetke kada je riječ o simbolici – one se jednostavno vide kao znak obnove ali povremeno i sreće. Međutim većina ljudi izabire Gecko tetovaže jer su one atraktivne i vrlo zanimljiv komad umjetnosti na tijelu.

Postoji mnogo različitih tipova Gecko guštera, ali najčešće se vidi “dnevni” Gecko. Većina tih stvorenja su živo zelene boje, povremeno s tamno smeđom mrljom na donjem dijelu svog tijela i glave. To je relativno mala životinja koja ima velike i tamne oči koje se lako mogu lijepo ilustrirati, i imaju male okrugle prste.

Leopard Gecko je izraženiji i šareniji primjerak. Britki Gecko je općenito preplanut ili čak zlatne boje. Ako ga gledamo kao dnevnog guštera, on zapravo ima neizmjerno velike oči koje su slične boji njegovog tijela i imaju duge, tamne proreze po centru tijela.

Većina gecko tetovaža prikazuje jednu od mnogih vrsta Gecka kako se penje gore po ruci, nozi, leđima ili čak po prsima. Tribal tetovazeOni također mogu biti ukombinirani u oblik polumjeseca ili srca, oni su čak i povremeno prikazani na zelenoj grani stabla ili na cvijetu.

Za više neobičnom pristupu realnom Gecko gušteru, možete koristiti sliku Kawekaweau. Ovaj gušter posljednji put je viđen 1870. ali preparirani primjerak može se pronaći u francuskom muzeju. Ono što čini ovu sliku neobičnom je da je Kawekaweau gušter bio jedan od najvećih i najžešćih gmazova ikad otkrivenih.

Gecko tetovaže također mogu davati vedar osjećaj. Mnogi od tih dizajna pokazuju guštera u neobičnom izgledu kao što je gušter na plaži s surf daskom i nosi sunčane naočale, gušter koji nosi kapu ili šešir, leti na raketi ili jednostavno pleše.

Iako gecko tetovaže imaju samo malu količinu duboke implikacije, njihov izgled i svestranost čine ih jedinstvenim komadom umjetnosti koja može biti velika i hrabra, ili mala i diskretna tetovaža.

A ako se dogodi da donesu još malo dodatne sreće, još bolje.

Tetovaže guštera[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]