Gotička tetovaža

[adsense_id=”2″]

Tetovaza demon

Gotičke tetovaže simboliziraju ideale te subkulture. Iako za mnoge, zaokupljenost mračnim stvarima u životu može izgledati čudno, te ideje stvarno znače više kao prosvijetljeni pogled na stvari kao što su smrt (ili radije prirodni dio života), i ljepote (ili odstupanje od onoga što se krišom promatra kao “ideal” ljepote).

Mnoge gotičke tetovaže mogu biti uronjene u mistične ideje, ili čak i bića iz fantazije ili likova iz literature.

Neki od najčešće viđenih simbola i dizajna u gotičkim tetovažama su alternativne vjerske ideologije. Gotički željezni križ sa svojim debelim i tankim linijama je jedan primjer. No, postoje i mnogi drugi dizajni križa koji se koriste u gotičkim tetovažama, kao što su dizajn križa sa paukovom mrežom, jednostavni kršćanski križ obrastao vinovom lozom, crne ili ruže boje krvi koje cvatu tu ili tamo, ili čak nekoliko lubanja raštrkanih na križu. Neki čak koriste dizajne kao nadgrobni križ, ovaj dizajn obično pokazuje kamenito sivi križ s ravnim rubovima i zaokruženom gornjom polovicom. To također može imati značajke cvijeća i lubanje kao i zamršene obrasce spirale.

Tetovaža leđa

Mnoge gotičke tetovaže imaju u sebi i pentagram. Iako dizajn pentagrama tiskan naopako mnogim ljudima izgleda kao znak đavla, dok pentagram okrenut prema gore je jednostavno simbol četiri elementa koji zastupanju jedinstvo i cjelovitost. Ovaj dizajn redovito se obavlja na jednostavan način, tamne boje, ali može povremeno biti pomiješan s drugim simbolima ili u nijansama crvene, plave ili ljubičaste boje.

Krilata stvorenja su također redovito viđeni dizajni kod gotičke tetovaže. Šišmiši su također vrlo zanimljiv dizajn. Šišmiš može biti prikazan jednostavno, ili biti prikazan kao mišićavo, nezemaljsko stvorenje. Oni mogu biti prikazani u cijelosti ili smješteni na ramenu, koji izgledaju kao da će vam se napiti krvi iz vene na vratu. Velika i jako detaljna krila šišmiša također često nalazimo na gornjem dijelu leđa.

Vile se također koriste ali ne one nazovimo ih standardne.Gotička vila je obično izrađena crno i crveno, ali se povremeno mogu vidjeti i nijanse plave ili čak smeđe boje. Jedan od najčešćih dizajna tih vila je djevojka, sjedi na podu sa suzom u oku i na leđima ima potrgana krila. Ona također može imati na sebi sportske stvari kao što su čarape, lanci, a ponekad čak i male vražje rogove.

Tetovaza gotika

Gotičke tetovaže podosta puta koriste i standardne tribal dizajne koji se dodaju nekim drugim dizajnima kako bi se upotpunila slika. Takve tetovaže se većinom rade na većim površinama tijela kao što su to leđa ili recimo cijela ruka.

Ono što je sigurno kod gotičke tetovaže je da ju ne vidimo svakodnevno jer za ovakve nazovimo ih mračne tetovaže baš morate biti određeni tip osobe.

U ovoj umjetnosti može vas privući gotička kultura, ili biti jednostavno fascinirani dubokom značenjima uz mnoštvo simbola koje nudi gotička tetovaža. Bez obzira na to, ovo su samo neke od mogućnosti za gotičke tetovaže.

[adsense_id=”1″]
[adsense_id=”3″]    
[adsense_id=”2″]