Hebrejska tribal tetovaža

[adsense_id=”2″]

Hebrejska tetovažaPomama za hebrejskim tetovažama je krenula od dizanja popularnosti jezika i simbolike od filmskih zvijezda i drugih poznatih osoba. Kao takve, hebrejske tetovaže stekle su slavu u posljednjih nekoliko godina pa ih danas ponosno nose Victoria Beckham, Madonna, Britney Spears i Christina Aguilera…

Za neke, hebrejske ili ti ga židovske tetovaže mogu izraziti duboku duhovnu povezanost – da li za ljubav,vjeru ili hrabrost. Za druge, hebrejski je sveti jezik.

Levitski zakonik 19:28 kaže: “Ne pravi rezove na svojem tijelu … niti tetoviraj oznake na sebi: Ja sam Jahve.” ). Iako njihovo Sveto Pismo to zabranjuje, hebrejske tetovaže su još uvijek visoko tražene tetovaže.

Tetovaže Da bi imali pravu hebrejsku tribal tetovažu, mora se odnositi na hebrejsko pismo. Hebrejski je vrlo elegantan, slikovni jezik, što čini hebrejsko pismo savršeno za tetovaže.

Hebrejska skripta je dosta složena, pomicanje jednog vokala u pismu može izmijeniti vašu izjavu iz “ljubavi” u “koža” – ili “sloboda” u “odmor”. To samo pojačava potrebu za točan prijevod za vašu hebrejsku tetovažu, pogotovo ako planirate tetovažu od samo suglasnika, kao što je pismo izvorno napisano.

Neke činjenice o hebrejskom pismu:

– Hebrejski se piše s desna na lijevo

Hebrejske tetovaže– Hebrejska abeceda ima 27 slova

Hebrejski je ebdžed sustav i vrsta pisanja

– Hebrejska slova se također mogu koristiti kao brojevi (zajedničko u Kabali)

– Tu je i sustav koji se zove niqqud koji koristi točke vokala za označavanje samoglasnika.To se koristi u poeziji, molitvenicima, stranim riječima…

Postoji velik broj dizajna za tetoviranje u hebrejskom kao što su ima zrnca pijeska na plaži. Većina su vjerske ili na drugi način duhovne vrste, okruženi s drugim simbolima.

Imajte na umu da je hebrejski jezik pisan s desna na lijevo pa se dobro pobrinite provjeriti svoj dizajn prije tetoviranja kako ne bi imali naopačke tetovažu, što baš i ne bi bilo previše dobro jer povratak ili popravak tetovaže je podosta bolan proces.

Vrlo poznat dizajn hebrejske tetovaže je Hamsa (aka Ruka od Miriam) hebrejski simbol koji se koristi za zaštitu od oka zla. Ponekad je Hamsa tetovaža u kombinaciji s slikom ribe (židovski simbol za sreću) ili hebrejske molitve. Hamsa je također poznat u arapskom svijetu, kao i ruka Fatime ili oči Fatime.

Posh spice tetovažaI Victoria i David Beckham imaju hebrejsku skriptu za oboje “Ja sam od svoje drage i moja draga je moja.

Madonna je u glazbenom spotu “Die Another Day” za James Bond film, pokazala hebrejsku tetovažu na njezinom ramenu.

Hebrejska pisma koja je izabrala izazvalo je neke kontroverze. Ona je uzela slova “lamed”, “alef” i “vav” ali ona ne čine slovima hebrejsku riječ. Isprva je to izgledalo kao pravopisna pogreška.

Na kraju se ispostavilo da tetovaža Madonne ima dublji smisao. Umjesto jednostavno da bude riječ na hebrejskom, to je bio jedan od mnogih imena za Boga kako je zapisano u Kabali. Legenda kaže da svako ime Boga u hebrejskom jeziku ima osnaživajući učinak, snage uma i prisustvo vjere. Upravo to je još jedan od razloga zašto su hebrejske tetovaže tako popularne danas.

Britney Spears je također tetovirala hebrejsku tetovažu. Nakon njezine prijateljice (u to vrijeme) Madonne, tetovirala je znakove “mem”, “on” i “shin” tetoviran na zadnji dio vrata. Zajedno znakovi čine jednu od 72 riječi za Boga (Kabala).

Židovska tetovažaNavodno, prva verzija njene tetovaže je bilo pogrešna i davala riječ besmisleno. 2008. Laserom je skinula svoju hebrejsku tetovažu.

Christina Aguilera ima hebrejsku tetovažu na lijevoj ruci. Ona ima znakove “Yud” i “Bet” okružene španjolskim tekstom “Te Amo Siempre” (“Uvijek te volim”). Hebrejski znakovi su inicijali njezina dečka Jordana Bratmana. Pošto slovo J ne postoji u hebrejskom jeziku, uzeto je slovo Y.

Christina ima još jednu hebrejsku tetovažu na njezinom donjem dijelu leđa, popularna tetovaža “Ja sam od svog dragog i moj dragi je moj”.

Hebrejske ili ti ga židovske tetovaže ali ja ih ne volim tako zvati jer me podsjećaju na holokaust, sve su popularnije kod mladih ali i kod onih starijih. Samo kod takvih dizajna dobro pripazite da ne bi imali nekakvu grešku na svom tijelu.

[adsense_id=”1″]  Hamsa tetovaže
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]