Krišna tetovaže

[adsense_id=”2″]

Krišna tetovažaKrišna je jedan od najatraktivnijih univerzalno voljenih božanstva u hinduizmu, ne samo zbog njegova učenja nego i zbog različitih interpretacijama hinduističkim spisima. Kao posljednji avatar (manifestacija) Višnua, riječ Krišne je prihvaćena kao konačna. Neke sekte ga drže kao Vrhovno Biće.

Pojavljivanje u indijskim svetim tekstovima koji datiraju više od 5.000 godina, Krišna se pojavljuje u mnogim različitim aspektima i oblicima, svi su oni dobri, lijepi ili mudri. U sanskrtu, “Krišna” znači “tamno plavo ” i “sve atraktivno”. Drevna djela prikazuju Krišnu s plavom kožom, nosi komad tkanine oko kukova, glave okrunjene s paunovim perjem.

Tijekom stoljeća, odanost Krišni je inspirirao nevjerojatan broj umjetničkih djela ovoga Boga u svim njegovim manifestacijama. Bogatstvo dizajna, boja i sastav još uvijek može se vidjeti u mnogim primjerima indijske umjetnosti u cijelom svijetu. Poezija i glazba pjevaju hvale Gospodinu Krišni, dok kazalište i dramska umjetnost govore o mnogim herojskim pričama i avanturama.

Potencijalna tetovaža Krišne je motiv koji ga opisuje kao svijetlo plavo dijete, nevino i slatko. Prikazan u svom djetinjstvu, Krišna se pojavljuje u scenama kao posvojeno dijete gdje otkriva njegovu božansku prirodu osvajanjem demona. Kasnije, on je ljubitelj gopija (mljekarica), svira svoju flautu i pleše s njima po mjesečini, koja je u hinduizmu savršen simbol duše i odnosa s Bogom. Ovdje je Krišna u jednom od njegovih najprepoznatljivijih poza – stoji na jednoj nozi, druga savijena ispred, svira flautu i zabavlja mljekarice i krave. Slika razigrane mladosti okružen ženskim obožavateljima sugerira njegovu ulogu kao ‘božanski ljubavnik’.

Priče o Krišni i drugim indijskim božanstvima su pokušaj objašnjavaja misterije i pojava koje prkose razumu i logici. Za Krišnu se kaže da je izvan granica, ali također podliježe prirodi.

Božanstva imaju simboličnu svrhu u hinduizmu. Sva božanstva su jednaka. Božanstva su samo tvorevina uma, te je potrebno gledati izvan procesa stvaranja i razaranja. Dakle, realizacija apsolutne istine je moguća samo kroz put meditacije. Duhovnost ili Hinduizam su sposobni da nas vode u tu fazu, što je definitivno izvan dosega uma. Misao je ponovno tvorevina stoga sklona propadanju i razaranju. Tetovaža Krišne

“Hare Krišna Hare Krišna / Krišna Krišna Hare Hare / Hare Rama Hare Rama / Rama Rama Hare Hare …”

Tko još nije čuo ovo prije? I vidio narančasto odjevene mladiće i djevojke koji plešu i pjevaju njihovu pobožnost prema Bogu. Međunarodno društvo za svjesnost Krišne, više poznato kao ‘Hare Krišna’, osnovano je 1966 u New Yorku. Na temelju filozofije Bhagavad-gita i drugim tekstovima, posvečuju svoje misli i djela prema zadovoljavanju svojeg Svevišnjeg Gospodina, Krišne.

Iz ovoga teksta mogli ste shvatiti da tetovaža Krišne nudi stvarno širok izbor. Možete ga prikazati kao odrasla muškarca ili kao malo dijete. Druga široka opcija je izbor boja, gdje Krišna možete biti plave boje, prirodne boje i još velik izbor boja oko njega.

Na internetu se mogu pronaći mnoge besplatne slike Krišne putem kojih možete izabrati svoj dizajn ili barem dobiti ideju za dizajn Krišna tetovaže.

Krišna tetovaže su većinom veći dizajni koji se tetoviraju na leđa, ruke ili noge.

Tetovaža slika[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]