Taino tribal tetovaža

[adsense_id=”2″]

Taino tetovažePlemenska umjetnost ili ti ga tribal umjetnost Taino Indijanaca je postala vrlo popularna u svijetu tetovaža u posljednjih nekoliko godina, uglavnom zbog svojih podebljanih slika. Zbog svoje popularnosti je primamljivo pronaći tetovažu koja vam se sviđa ili paše vašem karakteru i jednostavno se odlučiti na tetoviranje. Međutim, ako vas nije samo do slika već vas zanima i pozadina i želite malo više informacija o Taino kulturi, povijesti i značenju njihovih simbola kako bi vam se pomoglo odabrati dizajn koji je ne samo estetski, ali i čini izjavu da ćete biti ponosni na njega dok ga nosite.

Taino Indijanci su autohtoni na karipskim otocima na području Velikih Antila koja se sastoji u moderno doba od Kube, Jamajke, Haiti, Dominikanske Republike i Puerto Rica. Veliki otok i Puerto Rico, njegovi stanovnici nazivaju Boriken.

Zapadnjaci su prvi put vidjeli Taino Indijance oko 1492, kada je Kristofor Kolumbo pristao sa brodom Santa Maria negdje u blizini današnje Dominikanske Republike. Dolazak španjolaca donio je bolest, ropstvo i pobuna Taino naroda čija se populacija smanjila od procijenjenih 50.000 do ukupnog izumiranja u manje od 40 godina.

Tribal tetovaža TainoKao prekolumbijsko društvo Taino narod nije pisao pismo. Umjesto toga, oni su imali jezik koji se zvao Arawakan, koji se sastojao od petroglifa, umjetničkih simbola koji su pisani po stijenama.

Takvi dizajni i simboli su se također koristili za tetoviranje. Taino muškarci imali su tetovaže za duhovne svrhe a žene su nosile piercinge.

Evo popis najvažnijih petroglifa:

– sunce

– mjesec

– voda

Tribal tetovaža– životinje

Taino narod je imao bogatu mitologiju punu bogova koji su vladali na zemlji i na nebu. Ovi bogovi su zastupljeni u Taino umjetnosti i simbolici. Kako bi ostali u dobroj milosti njihovih bogova, Taino ljudi bi služili prinose od manioke kruha, piće i duhana.

Bog Cohoba: Cohoba ritual je šamanski ritual. Bog je nosio ploče s prahom na glavi koja je korištena za poticanje halucinacije.

Atabey: boginja plodnosti, velika majka bogova. Drugi korišteni simbol je bio beba.

Cacique: plemenski vođa i lovac.

Blizanci: predstavljaju sile prirode poput dana i noći, toplo-hladno…

Taino umjetnost na neki pogled izgleda poput djećje umjetnosti crtanja ali sa jedne strane to i čini ljepotu ovog dizajna. Ukoliko ukombinirate neki Taino diazajn i tome dodate tribal dizajne mogli biste dobiti veliku ali vrlo originalnu tetovažu.

Plemenske tetovaže [adsense_id=”1″]
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]