Tattoo Devanagari slova

[adsense_id=”2″]

Hindu devanagari slova

Zadnjih nekoliko godina vrlo su moderne tetovaže slova. Najkorištenija slova su japanska, kineska, staro engleska, hindu ili devanagari i u našim krajevima slova glagoljice.

Hindu ili Hindski jezik je jedan od najkorištenijih jezika na svijetu. Ovaj jezik danas koristi oko 370 milijuna ljudi u Indiji.

Pismo koje se koristi u Hindskom jeziku naziva se Devanagari. Devanagari je zapravo segmentni sustav pisanja koji se zasniva na suglasnicima a najviše se koristi u Indiji i Nepalu. Ponekad se ovo pismo naziva i Sanskrit.

Devanagari se piše poput latinice sa lijevo prema desno. Ova slova mogu se kombinirati sa nekim Indijskim Božanstvom poput Brahma, Ganesha, Kali, Krishna, Shiva i drugi.

Ova slova vrlo su posebnog izgleda i tetovaže sa Devanagari slovima djeluju vrlo lijepo. Baš zbog “čudnijih” slova dobro se raspitajte o slovima prije odlaska na tetoviranje. Jedna pogrešna crta mogla bi znaćiti skroz drugačije slovo.

Devanagari slovaOd poznatijih osoba tetovaže sa ovakvim slovima imaju bračni par David i Victoria Beckham. On ima hindu tetovažu na lijevoj podlaktici dok se njezina nalazi sa zadnje strane vrata i spušta se prema leđima. Navodno je Davidova tetovaža ime supruge Victorie pogrešno napisano.

Sličnu tetovažu je nedavno tetovirala i poznata pop pjevačica Rihanna. Njezina tetovaža zapravo je stih iz pjesme “Bhagavad Gita” – Božanska pjesma o Bogu.

Tetovaže slova često se koriste i ne postoji mjesto na tijelu na kojem se ne bi mogli tetovirati. Tetovaže slova lijepo izgledaju na vidljivom mjestu ali isto tako djeluju lijepo kada su malo sakrivena. Iako realno gledajući na našem podrućju sa Devanagari slovima tetovažom možete samo zadiviti svakoga tko nije upoznat sa indijskim slovima.

Slike tetovaže[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]