Tattoo grožđe

[adsense_id=”2″]

Tetovaža grožđeSlike, dizajni i simboli bujne nakupine zrelog grožđa, bilo na vinovoj lozi ili u zdjelama, odavno su se pojavili u slikarstvu. Oni su podsjetnik na užitak koji ljudi mogu izvući iz grožđa još od njegova prva otkrića. Za tetovaže se koristi jedan grozd grožđa, također moža i slika vina uz spiralno omotano lišće loze,  ili čak nekoliko grozda grožđa koje postaje motiv koji pokriva velik dio tijela. Grožđe i loza su prekrasni dizajni tetovaža koji se mogu omotati oko ruku, preko ramena ili oko struka.

Povjesničari kažu da je vino stiglo na Mediteran preko Male Azije prije nekih 8000 godina, a umjetnost vinarstva procvjetala je u drevnim kulturama Turske i Grčke. Dioniz, grčki bog vina (Bakha u starom Rimu), je zaslužan za uspostavljanje “kulta grožđa” i podizanje grožđa na nešto sveto. Intoksikacija je postala ritual za bijeg od briga u svijetu i za inicijaciju u tajnim obredima. Festivali s procesijama, ples i pjevanje, nastanak su grčke drame i kazališta. Dionizovi sljedbenici su nosili vijence od trsova.

Drevni Egipat je bio jedan od prvih uvoznika grožđa koje je dolazilo iz vinograda u Palestini. Opisi pravljenja vina pojavljuju se na zidovima drevne egipatske grobnice. To je također bila važna točka na meniju za zagrobni život.

TetovažeU religioznim tekstovima, grožđe je cijenjeno kao simbol radosti, plodnosti i zrele žetve. U Starom zavjetu, grožđe je povezano s besmrtnošću. U Novom zavjetu, grožđe i loza sa svojim brojnim granama bio je simbol jedinstva između vjernika i Isusa Krista.

Tijekom mračnog doba u Europi, nakon pada Rimskog Carstva, europske civilizacije postale su opustošene i nastala je prijetnja za mnoge kulturne tradicije. Samostani su ipak očuvali tradiciju. Unutar zidina, redovnici su održali jednostavne dnevne rituale a među kojima je i tehnologija vinarstva. Upravo očuvanje rituala oko grožđa predstavilo je očuvanje vina u civilizaciji.

Tetovaže grožđa mogu su izraditi na više načina iako najkorišteniji dizajni tih tetovaža su tetoviranje jednog grozda u realnoj boji. Grozd je ljubičaste boje i na vrhu se nalazi barem jedan zeleni list.

Isto tako ako želite tetovažu grožđa možete izraditi u crnoj boji gdje će se sjenke izraditi pomoću neke nijanse sive boje.

[adsense_id=”1″] Tetovaza voca

[adsense_id=”2″]