Tattoo hibiskus cvijet

Tetovaže cvijećeCrveni cvijet hibiskusa tradicionalno je nošen od strane Tahiti žena. Jedan cvijet stavljaju iza uha. Iza kojeg uha se koristi označava da li je žena raspoloživa za brak.

U Egiptu i Sudanu, latice hibiskusa se koriste za proizvodnju čaja nazvan prema biljki karkade. Određene vrste hibiskusa također su se počele sve više koristiti kao prirodni izvor boje za hranu i to crvene boje. Vrste hibiskusa se koriste i kao hrana u životinjskom svijetu.

Zanimljivosti hibiskus cvijeta:

– kako padaju temperature, cvijet hibiskusa mijenja boju ovisno o temperaturi

Tetovaža– tokom ljeta cvijet traje samo jedan dan dok u jesen i zimi cvijet traje i par dana

– zimi je cvijet manji nego tokom toplijih dana

– nakon što se cvijet otvori on se savije unatrag a tokom prijepodneva se vraća u normalan položaj

– neki hibridi hibiskusa mijenjaju boju tokom dana

Hibiskus se također koristi kao prinos božici Kali i Ganeshu u Hindu obožavanju. Roza Hibiskus se često koristi u medicini i kineskoj herbologiji. Kore od hibiskusa sadrži jaka vlakna. Mogu se dobiti stavljajući koru u more kako bi se skinuo organski materijal. U Polineziji ova vlakna (fau i purau) koriste se za izradu suknje od trave. Vlakna su također bila poznata da se koriste kao perike. Hibiskus, osobito bijeli hibiskus, smatra se da ima ljekovita svojstva u indijskom tradicionalnom sustavu medicine, Ayurveda. Ženske tetovaže

Za korijene hibiskusa se vjeruje da liječi razne bolesti.

Tetovaže hibiskusa kao i tetovaže drugih cvijetova najviše koriste žene. Iako postoje i muški dizajni koji ukljućuju cvijetove, ipak ljepota tetovaže hibiskusa će se najbolje istaknuti na ženskom tijelu.

Hibiskus je u stvarnosti raznih boja, tako možete napraviti tetovažu hibiskus cvijeta koji je roze, crvene, bijele, žute, narančaste, ljubičaste ili čak neke druge boje. Možete kombinirati više raznih cvijetova raznih boja ili staviti minimalni dizajn koji je samo jedan mali cvijet.

Tetovaže hibiskusa mogu se izraditi i samo crne boje sa sjenkom ali tetovaže cvijeta uvijek puno lijepše izgledaju kada su u boji.

Tetovaže slike[adsense_id=”1″]