Tattoo jabuke

[adsense_id=”2″]

Tetovaža jabukeJabuke su već dugo simbol plodnosti, ljubavi, senzualnosti i seksualnosti, napasti i grijeha. Kada jabuku prepolovimo kroz horizontalnu ravninu, sjeme jabuke je u obliku zvijezde, pet segmentiranih struktura. Ovaj oblik pentagrama viđen je kao simbol znanja. A kada je pentagram sadržan unutar kruga, kao kod jabuke, mislilo se da predstavljaja sveto znanje.

Najpoznatija jabuka nedvojbeno pripada Evi. U stvari, to je bilo neimenovanog voće s Drveta Znanja koje je Eva ponudila Adamu u Rajskom vrtu, kasnije su je nazvali “jabuka” renesansni umjetnici, koji su bili inspirirani grčkom legendom. U renesansnoj umjetnosti jabuka u ruci Adama je opisana kao grijeh.

Jabuke su najranije stablo koje se uzgajalo. Aleksandar Veliki je zaslužan za uvoz jabuka iz Male Azije u Grčku oko 300 godine prije Krista. U staroj Grčkoj je jabuka bila hrana bogova i simbol znanja, mladosti i besmrtnosti. Grci su govorili o ‘Zlatnim jabukama’ koje rastu na stablu života i koje imaju magične moći ozdravljenja. S druge strane, jabuka je navodno započela Trojanski rat – podesno nazvana “Zlatna jabuka neslaganja”.

Tetovaže slikeU nordijskoj mitologiji, jabuka je hrana bogova i simbol vječne mladosti. To je također bio simbol plodnosti u Europi, gdje su mladim ženama jabuke davali njihovi prosci. Irska tradicija podupire jabuke kao simbol besmrtnosti, a za švicarsku je simbol slobode od 14. stoljeća iz priče Williama Tella. Prisiljeni od strane neprijatelja da puca strelicu kroz jabuku smještenu na glavi svog sina, William Tell je postao junak za švicarce kada je uspio ispucati strelicu.

Romska tradicija kaže da mlada žena mora pojesti polovinu jabuke prije ponoći, a drugu polovicu nakon ponoći ako želi da se njena iskrena ljubav pojavi u snu. Neki narodi vjeruju da sanjanje zelene jabuke upozorava na ‘promjenjive ili glupe prijatelje’, dok ružičasta boja sugerira one pouzdane. Isaac Newton koristio je jabuku da rade na svom dokazu o gravitaciji. Nakon što mu je pala na glavu, to je bilo to ! Sa druge strane u Kini jabuka predstavlja mir.

Tattoo slike

Za tetovaže jabuke se može koristiti nekoliko dizajna. Možete si tetovirati tetovažu cijele jabuke, tetovažu odgrižene jabuke ili kombiniranje jabuke sa nekim drugim elementima poput crva, zmije, jabuka kako raste na stablu, kombinirati jabuku sa nekim cvijetom, mogućnosti su stvarno velike.

Isto tako jabuku možete tetovirati sa raznim bojama, ne mora jabuka baš striktno biti crvena, možete ju prikazati i nekom drugom bojom ili se jednostavno možete odlučiti za jabuku crne boje.

Postoji mogućnost i izrade tribal tetovaže jabuke ali za takav dizajn potreban je malo bolji tattoo umjetnik ako želite da taj vaš tribal dizajn barem na neki način asocira na jabuku.

Na kojem dijelu tijela se tetovirati to je opet stvar ukusa. Jabuke kao tetovaže su pretežno mali dizajni koji se mogu smjestiti na bilo koji dio tijela iako će najljepše izgledati na nekom malo skrivenijem dijelu tijela.
Tetovaže voća[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]