Tattoo Japanska slova

[adsense_id=”2″]

Japanska slovaVeć neko vrijeme vrlo su moderne tetovaže slova. Najkorištenija slova su japanska, kineska, staro engleska, hindu i u našim krajevima slova glagoljice.

Zadnjih deset godina pop i rock zvijezde kao i druge celebrity osobe vrlo često se tetoviraju dizajnima tattoo slova. Ovaj način tetoviranja zapravo je vrlo originalan jer možete pomoću velikog broja slova izraditi sebi originalnu tetovažu. Japanska slova uz kineska slova najkorištenija su među mlađom populacijom.

Japanci su svoje pismo preuzeli u 5. stoljeću od Kineza i malo ga modificirali. Za ideografske znakove “Kanđi” (izvorno Kanji) razvili su vlastiti sustav čitanja i razvili dva fenomenska pisma, Hiragana i Katana.

Kanđi simboliKanđi je zapravo najkorišteniji među tetovažama i velik broj ljudi koji ima tetovirane Kanđi simbole misle da imaju tetovirano japanska ili kineska slova.Kanji je u kratkim crtama pismo kojim se koriste japanci i kinezi za pisanje imenica ili korijena glagola.

Hiragana se koristi u kombinaciji sa kanđijem za pisanje gramatičkih nastavaka, gramtičkih riječi ili riječi za koje ne postoje Kanđi simboli. Katakana služi za pisanje stranih riječi, onomatopejske izraze ili za naglašavanje riječi kao što se u latinici koriste podebljana i ukošena slova.

Japanski znak ljubavJapanska slova kod tetoviranja mogu vam najbolje koristiti želi li tetovirati ime nekoga ili nećega. Ako pak želite tetovirati imenice poput sreća, život, ljubav i sl. za takve tetovaže koristiti će se Kanđi simboli jer svaki simbol upravo oznaćava jednu imenicu.

Tetovaža slova može se tetovirati na dva načina: prvi je da su vam tetovirana slova boldana tj. ispunjena bojom, dok je drugi način da su slova samo tanko obrubljena i nisu ispunjena tintom. Isto tako postoje razni krasopisi pomoću kojih možete tetovažu slova dodatno uljepšati.

Na koje mjesto ćete staviti tetovažu slovu je zapravo sve stvar ukusa i nije nimalo ograničeno. Kod žena japanska slova vrlo lijepo izgledaju kada su tetovirana na leđima dok je kod muškaraca u zadnje vrijeme trend tetoviranje slova na podlakticu.

Japanski simbol snagaAko želite tetovažu japanskih slova predlažem da si uzmete malo više vremena kako bi pronašli prava slova ili znakove za vašu tetovažu. Kod podosta manje uspješnih tattoo majstora japanska slova i pogotovo kineska slova u njihovim albumima nisu ispravni. To je zbog neznanja i brzopletosti tattoo “majstora” koji vjerojatno misli da je manje bitno koje slovo što oznaćava dokle god ono izgleda orijentalno i atraktivno.

Ipak ne daj Bože da jednom odete na putovanje u Japan i saznate da ono što ste tetovirali na japanskom zapravo znaći sasvim nešto drugo.

Tetovaža japanska slova[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]