Tattoo leptir

[adsense_id=”2″]

Tattoo leptirLeptir tetovaže su među najpopularnijim dizajnima tetovaža koji su si tetovirale žene tijekom proteklih godina. Tetovaže leptira imaju jedinstvenu privlačnost sa strane ljudske rase i uvijek su bili predmet umjetničkog izražavanja da li u glazbi, tetovaži, slikama itd. Sa svojim živim bojama, markantnim linijama i posebnošću, većina ljudi ne može se ne složiti s ljepotom leptira.

U grčkoj mitologiji, Psiha je bila zastupljena u umjetnosti sa krilima leptira. Psiha je poznata smrtnica iz grčke mitologije u koju je bio zaljubljen Kupid danas poznat simbol valentinova. Grcima je ljudska duša nastala svaki put kada je leptir izašao iz svoje čahure. Različite kulture gledale su na leptira kao simbol transformacije, regeneracije i leta. Duše su leptiri nosili sa zemlje do neba, ili u nekim slučajevima su vjerovali da se duše same vraćaju na Zemlju.

Leptir božice su se pojavile na nekim mjestima kao što su Kreta i Meksiko. Za neke od tih božanstava se vjerovalo da su oličenje nekih leptira, te su smatrani simbolima ljepote, ljubavi, cvijeća i duhovima umrlih. One su također gledane kao svetice žena koje su umrle pri porodu i ratnika koji su pali u borbi.

Tribal tetovažaNa drugom kraju spektra, jedna od leptir božanstava u drevnom Meksiku je bila božica rata i ljudske žrtve.

Leptir nije posve isključivo domena ženstvenosti. Rimski car August je uzeo leptira za svoj osobni simbol, te svećenici ratnici meksičkog Popolucas naroda nosili su motiv leptira na svojim prsima. Njihov leptir je također bio simbol vatre.

Tetovaze slikeU Japanu je leptir koji je spreman poletjeti nakon duge čarolije i širi svoja potpuno nova krila, popularan simbol za mlade djevojke. To predstavlja ljepotu i milost, s značenjem da se na promjene u životu gleda sa radošću a ne traumatično. Isto tako američki indijanci su leptir uzeli kao simbol vodstva u promjene. U Kini je leptir još uvijek popularan simbol bračnog blaženstva i bračnog sklada.

Postoje doslovno milijuni dizajna za tetovaže leptira. Imajući to na umu pronalaženje pravog dizajna može potrajati. Tribal stil leptira, Keltski leptir dizajna, leptiri iz bajke, veliki podebljani leptiri pa sve do malih dizajna leptir tetovaža i sve ostalo između njih.

Postoje doslovno milijuni dizajna za tetovaže leptira. Imajući to na umu pronalaženje pravog dizajna može potrajati. Tribal stil leptira, Keltski leptir dizajna, leptiri iz bajke, veliki podebljani leptiri pa sve do malih dizajna leptir tetovaža i sve ostalo između njih.

Tribal tetovazeVelik je broj značenja za tetovaže leptira a najpoznatije su: predstavlja krhkost života, transformacija ili promjenu kao i ljubav i radost, jednostavnost, mir, novi život, novi početak, služi kao podsjetnik da se učine promjene kada se ukaže mogućnost, let leptira izgleda kao da leptir pleše a to zna biti podsjetnik se ne uzme stvari tako ozbiljno u životu.

Na početku je leptir ružna gusjenica i nitko čak ni ne pomisli da ju pogleda dvaput. S vremenom i predanošću se pretvara u nešto što oduzima dah. Metamorfozni proces čini leptira moćnim simbolom za transformaciju.

Kroz naš život i mi ćemo biti suočeni s promjenama i transformacijama. Tetovaža leptira je odličan način da se sjetimo tih promjena i predanosti, te služi kao stalni podsjetnik da izvršimo potrebne promjene kada nam se ukaže prilika.

Tattoo slike[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]