Tattoo ljiljan

[adsense_id=”2″]

Tattoo cvijetTetovaža ljiljana imaju različita značenja; bijele latice često označavaju nevinost i čistoću, dok roza cvjetovi mogu značiti senzualnost a narančaste latice strast. U nekim kulturama, oblik cvijeta označava tjelesnu ljubav, dok se u nekim religijama ljiljan smatra kao simbol predanosti dogmatske vjere.

U rimsko doba ljiljan je smatran kao simbol nade ili znak tjelesne nevinosti i čistoće duha u monoteističkim religijama. U Kršćanstvu ljiljan predstavlja Sveto Trojstvo i djevicu Mariju. Simbol ljiljana vrlo često se pojavljuje i u bosanskim džamijama na nasvetijim mjestima iznad mihraba i minbera.

Tetovaže cvijeta ljiljana su često puta vrlo jednostavne i tetovira se samo jedan cvijet, ili male skupine ovog posebnog cvijeta. S obzirom na širok izbor vrsta i boja, lijepo je znati neke od kombinacija na raspolaganju.

Dva od najprepoznatljivijih ljiljana su bijeli ljiljan i zvjezdani ljiljan. Iako znatno drugačiji, oba su prepoznati kao dio Liliaceae obitelji.

Tetovaze cvijetBijeli ljiljan većinom ima veliki procvat, s mekim baršunastim laticama, visoku i vitku zelenu stabljiku i linearne listove. Zvjezdani ljiljan je više živih boja, rubovi latica su mu obučeni u svijetlo bijelo, dok je dublje u njemu ružičasta boja i crvene točke.

Još jedna zanimljiva mogućnost je alpski ljiljan, koji je jedan od manjih cvijetova ove biljke, i općenito je svijetle narančaste boje s ljubičastim ili smeđim mrljama u centru.

Mnoge tetovaže ljiljana znaju biti prikazane u religijskim tetovažama. Na primjer, snop bijelih ljiljana može biti postavljeni u ruke Djevice Marije, cvijeće može nicati oko križa ili na nogama Isusa Krista. Ostali redovito korišteni simboli kod tetovaža ljiljana zna biti plamen koji izbija iz ljiljana, ljiljan koji visi iz usta ptice, mačke ili nekog izmišljenog stvorenja kao što je zmaj, ili sa bodljikavom žicom čvrsto omotanom oko stabljike.

Iako se većina dizajna obavlja jednostavno i u boji, neke ljiljan tetovaže su učinjene sa zanimljivim uzorcima i zagasitim tonovima.

Fotografije tetovažeNa primjer, cvijeće se može tkati zajedno u obliku keltskog čvora ili srca. Cvijeće se može grupirati zajedno u različite nijanse i boje, ili boje crna, bijela i siva.

Ljiljani imaju različita značenja, ali oni su također izvanredan izbor zbog njihove estetske ljepote i stila. Tetovaže cvijeta ljiljana najljepše izgledaju kada su tetovirani na leđima, boku ili nozi. Naravno to sve je vrlo relativno i zavisi od dizajna tetovaže kojeg ste odabrali.

Da li odabrali ljiljan tetovažu u boji ili ljiljan tetovažu izrađenu jednom bojom, možete očekivati da će vas tattoo umjetnik tetovirati barem 2 sata. Samo 2 sata ako dizajn ne prelazi neku standardnu veličinu.

Samim time predlažem da na tetoviranje ne odlazite umorni i gladni, probajte se prije odlaska na tetoviranje malo odmoriti i pojedite neki barem osrednji obrok. Zbog malo kompliciranijeg dizajna isto tako predlažem da dobro provjerite kako vaš tattoo umjetnik crta detalje cvijeta.

Slike tetovaze[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]