Tattoo Lotos cvijet

[adsense_id=”2″]

Tattoo cvijetMnoge lotos tetovaže prate duboku simboliku održanu u budističkim vjerovanjima. S glavom gore prema nebu, a nogama čvrsto zasađenim u zemlji, svaka latica prikazuje borbu čovjekova postojanja, a centar označava ravnotežu i prosvjetljenje kojem teži svaki čovjek. Tetovaža lotos cvijeta također može biti simbol rasta sa svojom lijepotom i snagom jer raste inače u vrlo nepovoljnoj situaciji.

Velik dio mitologije okružuje lotosov cvijet. U nekim pričama to je simbol stvaranja. Jedan veliki prikaz prikaz je i mit o suncu koje izlazi iz novootvorene latice cvijeta. Također se može koristiti i egipatski simbol plavog lotosa koji se otvara i diže iz vode u zoru. Za više kičastu tetovažu možete koristiti indijsku priču o boginji Lakšmi koja hoda kroz latice lotosa koje su se nalazile na čelu Višnua.

Tetovaža cvijetTetovaže lotos cvijeta mogu biti vrlo jednostavne, međutim one mogu imati i vrlo komplicirane te šarene dizajne. Jedna zanimljiva ideja bi bilo prikazati sedam čakri tehnike Kundalini. Svaka čakra je povezana s jednim od pet elemenata (uključujući svemir), te svijest ili prosvjetljenje. Svaka čakra prikazuje lotosov cvijet s vlastitom bojom ali u drugačijoj fazi cvata. Na primjer, Muladhara čakra ima samo četiri latice koje još nisu otpale te je grimizne nijanse, dok Visuddha ima 16 latica i ljubičaste je boje. Ovi cvjetovi mogu biti smješteni u odgovarajućim područjima. Na primjer, Manipur čakra može biti stavljena na donji dio trbuha, dok Svadhisthana može biti postavljena na zdjelici.

Tattoo cvijet

Lotos tetovaže najčešče prikazuju cvijet sam po sebi, u svom prirodnom okruženju. Neke tetovaže prikazuju lotos cvijet koji izranja iz blatna područja. Lotos cvijet također može biti prikazan kako pluta mirno u bazenu vode, s pticama ili kukcima kako šetaju oko pupoljka.

Neki ljudi vole tetovirati realnu sliku cvijeta ali dodaju dodatne elemente kao što su vatra, zvijezde ili zrake svjetla koje pucaju kroz latice.

Lotos cvijet je moguće vidjeti na mnoge načine, kao simbol mira, simbol duhovnog prosvjetljenja ili jednostavno kao lijep dizajn i to je to.

Da li odabrati tattoo u boji ili crne boje to je opet stvar ukusa. Iako Lotos cvijet puno bolje izgleda kada je u boji.

Zenske tetovaze [adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]