Tattoo nautičke zvijezde

[adsense_id=”2″]

Tetovaža nautičke zvijezdeNautička zvijezda je vrlo stara ali moderna tetovaža koja se koristi već više od jednog stoljeća. Povratak u davne dane, prije moderne navigacije, jedriličari su plovili dijelom pateći zvijezde u noći na nebu, posebno zvijezdu sjevernjaču na sjevernoj polutki, i razne druge konstelacije zvijezda na noćnom nebu.

Na južnoj polutki, mornari su morali koristiti različite zvijezde i Južni križ je postao poprilično poznat. Mornari  su tada tetovirali tetovaže nautičke zvijezde, jer su se oslanjali na zvijezde da ih dovedu kući, te su bili praznovjerni, nadali su se da će im njihove tetovaže zvijezde pomoći lakše stići kući.

Značenje nautičke zvijezde je da stvorite svoj vlastiti put, ali koristite zvijezde kao vodič kada ste izgubljeni ili prestrašeni.

“Old School” 3-D tetovaža nautičke zvijezde ima pet krakova koji su podijeljeni linijom na pola.. Svaka trokutasti komad je ispunjen s naizmjeničnim bojama, uglavnom crna i bijela (rani dani tetoviranja tetovaže nautičke zvijezde) ili crvena i crna su bile osnovne boje. Danas ih možete vidjeti u različitim izmjeničnim bojama dajući im 3-D iluziju.

Tetovaze zvijezdeDanas, simboličko značenje je malo prošireno, ali nije daleko od onoga što su mornari koristili kao simbole ove tetovaže. Danas kada si ljudi tetoviraju nautičku zvijezdu, ta tetovaža može doći s različitim značenjima za njih, neke su u spomen na nekog mornara ili vojnika, drugima to može značiti smjer u vlastitom životu. Tetovaže zvijezde nikada nisu bile vezane za bilo koju religiju ili način života. Čini se ipak da je vodstvo univerzalna definicija tetovaže nautičke zvijezde, bilo da je osobno vodstvo, ili sjećanje na gdje su bili i gdje će se naći u životu.

Irska gleda na nautičku zvijezdu kao znak dobrog zdravlja, dok pojedini članovi gej i lezbijske zajednice tetoviraju nautičke zvijezde na njihov unutarnji dio zgloba koje simboliziraju jedinstvo njihovog odnosa. Mnogi punk rockeri također tetoviraju tetovaže nautičke zvijezde. Aaron Carter ima jednu na ramenu desne ruke. Kaže se da kada zvijezda ima špic prema gore (recimo na ruci, najduža točka će biti okrenuta prema nebu), to simbolizira da osoba ima svjetliji pogled na životne situacije.

Tetovaže nautičke zvijzde su vrlo popularan dizajn, jednom nošeni prije svega od mornara i vojnika, sada se mogu naći na mnogo različitih pojedinca u svim područjima života. Ovaj univerzalni dizajn donosi stalan podsjetnik na ono što netko traži od svog života, njihov put i ciljano odredište.

[adsense_id=”1″] Tetovaže zvijezde

[adsense_id=”2″]