Tattoo Ruže

[adsense_id=”2″]

Tetovaza ruzeTetovaže ruže imaju iznenađujuću povijest i nose dobar dio simbolike. U 16. stoljeću tetovažu ruže su dobivali zatvorenici koji su bili osuđeni na smrt. Danas je ipak to značenje prošlo kroz masivne promjene. Tetovaže ruže sada su često povezane s romantikom i ljubavlju. One također mogu simbolizirati duboko religiozan smisao (kao npr. kada crvena ruža predstavlja krv Isusa Krista), smrt, pa čak i ljepotu.

Boja ruže ima svoje značenje. Naravno, simboličko značenje boja ruže više je iz zabave i ne moraju opravdavati boju ruže koju želiš tetovirati. Sasvim je u redu ako odaberete određenu boju koja vam se sviđa. Nema strogih pravila u biranju tetovaže koja je krajnji izraz vas.

Tattoo ruža

Neka od značenja boja ruža:
Crna ruža – smrt
Narančaste ruže – entuzijazam, uzbuđenje i želju
Roza ruže – sreća i milost
Tamno ružičaste ruže – zahvalnost i uvažavanje
Svjetlo roza ruža – divljenje i simpatija
Crvena ruža – ljubav, poštovanje, strast i hrabrost
Bijela ruža – nevinost, čistoću, šarm, mladost i poštovanje
Žuta ruža – prijateljstvo i radost
Ruža boje breskve – skromnost i prijateljstvo
Ljubičasta ruža – čarolija

Ruza tattoo motivNe morate se držati samo jedne boje. Višestruke boje ruža tetovaže su zadivljujuće i ugodne za oči. One mogu biti mješoviti buket cvijeta ili mješavina boja za jednu ružu.

Značenja nekih uobičajenih miješanih boja su:

Bijela i crvena ruža – jedinstvo

Roza i bijele ruže – uvijek ću te voljeti

Crvene i žute ruže – čestitke i sreća

Žuta i narančasta ruža – strast

Tetovaža ruže

Tetovaže ruže se također mogu koristiti uz yin i yang simbol. Ruža je obično viđena kao simbol ženstvenosti, dok je trnje ruže općenito simbol muškosti. Prikazivanje tame i svijetla, isprepletene ruže smještene na sličan način kao yin i yang, mogu stvoriti sličan smisao – to jest muško i žensko, svijetlo i tama i sl.

Tetovaže ruže mogu biti velike i ispunjene, ili male i monotone. Oni mogu biti intrigantne ili jednostavne. Svejedno za koji način se odlučite za motiv ruže, to može biti izraz s mnogo značenja i emocija u prilogu sa tetovažom.

[adsense_id=”1″] Tetovaža vile i ruže

[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]