Tattoo sa slovima Glagoljice

[adsense_id=”2″]

Slova Glagoljice

Zadnjih nekoliko godina vrlo su moderne tetovaže slova. Najviše tetovirana slova su japanska slova, kineska slova, staro engleska slova, hindu slova i u našim krajevima slova glagoljice.

Tetovaže slova često možete vidjeti na pop i rock zvijezdama, sportašima, glumcima kao i drugim celebrity osobama. Ovaj način tetoviranja zapravo je vrlo originalan jer možete pomoću velikog broja slova izraditi sebi jedinstvenu tetovažu.

Glagoljica je staroslavensko pismo nastalo u 9. stoljeću. Sve do 16. stoljeća glagoljica je bila vrlo zastupljena u našim krajevima do dolaska latinice. U Hrvatskoj se glagoljica koristila sve do 19. stoljeća.

Slova Glagoljice Autor Glagoljice bio je bizantski redovnik Ćiril iz Soluna. Ime Glagoljica dolazi od staroslavenske riječi “glagolati” što znaći govoriti.

Postoje dvije vrste glagoljice: obla i uglata glagoljica. U Hrvatskoj specifična je uglata glagoljica a najpoznatiji glagoljaški spomenik je Baščanska ploča.

Tetovaža slova može se tetovirati na dva načina: prvi je da su vam tetovirana slova boldana tj. ispunjena bojom, dok je drugi način da su slova samo tanko obrubljena i nisu ispunjena tintom. Isto tako postoje razni krasopisi pomoću kojih možete tetovažu slova dodatno uljepšati.

Tetovaža slova Glagoljice

Na koje mjesto ćete staviti tetovažu slova je zapravo sve stvar ukusa i nije nimalo limitirano.

Kod žena slova vrlo lijepo izgledaju kada su tetovirana na leđima dok je kod muškaraca u zadnje vrijeme trend tetoviranje slova na podlakticu.

Ako želite tetovažu slova glagoljice predlažem da si uzmete malo više vremena kako bi pronašli prava slova za vašu tetovažu.

Kod podosta manje uspješnih tattoo majstora slova u njihovim albumima nisu ispravna.

To je zbog neznanja i brzopletosti tattoo “majstora” koji vjerojatno misli da je manje bitno koje slovo što znaći dokle god ono izgleda lijepo.

Hrvatsko pismo Glagoljica [adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]