Tattoo sirena

[adsense_id=”2″]

Tetovaža sirenaPopularan nautički simbol tetovaže je sirena, egendarno stvorenje koje je pola čovjek, gotovo uvijek žena i pola riba. Pomorci su obično prijavljivali da viđaju sirene nakon što su proveli nekoliko mjeseci na moru, a vjerojatno i nakon što su popili malo previše ruma. Sirene su često prikazane u slikama kako sjede na stijeni i češljaju svoju dugu kosu dok se gledaju u ogledalo. Sirene su bile simbol jake ženske energije i latentna prijetnja za pomorce koje bi namamila do njihove smrti utapanjem nakon što bi je slijedili u morske dubine. Postoje i druge vrste sirene koje su vrlo slične, lijepe žene koje su svojim pjesmama i svojom ljepotom mamile pomorce i njihov brod prema olupinama na stijenama. Sigurno je da sirena i mornar ili muškarac koji se zaljubi u nju, gotovo uvijek završi tragično.

Rane legende o sirenama mogu se pratiti unatrag gotovo 5.000 godina širom Mediterana. U grčkoj mitologiji pojavila su se stvorenja poput sirena. Grci su bili veliki pomorci i grčko carstvo davalo je potporu u velikom dijelu svojoj mornarici i njeno junaštvo u jednom trenutku gotovo je bilo zaokružilo cijeli Mediteran. Grci su očito bili svjesni i izložili su sve legende i mitove oko sirena i stvorenja poput sirena.

Gejša tetovažeU grčkoj mitologiji, bića poput sirena su često bili rezultat jedinstva između Bogova i morskih stvorenja, kao što su Zeus i Posejdon, te su bili poveznai s grčkom božicom Afroditom, koja je rođena iz mora, i koja također simbolizira erotsku ljubav kod Grka. Afrodita je boginja plodnosti i božica za jedrenje, zajedno sa svojim suputnikom svetim dupinom.

Mnogi od simbola i atributa povezanih s Afroditom, naknadno su simbolizirali u rimsku božicu Venus, zadržavajući i mitu o sireni. U Botticellijevoj poznatoj slici “Rođenje Venere”, Boginja se može vidjeti kako ustaje gola iz mora, njeno golo tijelo zamotano je njenom lijepom kosom. Venerino ogledalo, kasnije simbol njezine taštine, izvorno je predstavljalo planet Veneru u astrološkoj tradiciji.

TetovažeDuga kosa sirene (simbolizira ljubavni potencijal) također se može vidjeti u prikazima boginje Afrodite i Venere, te njihove uloge kao moćne božice plodnosti. Češalj sirene koji je potreban za njegovanje te duge kose, provodi seksualne konotacije za Grke jer njihove riječi za češalj, kteis i pecten, također označavaju žensku stidnicu.

Tetovaža sirene je popularna kod žena i muškarca podjednako.Šarene slike i priča koja dolazi od ogromne mitologije o sireni može dovesti do nekih vrlo zanimljivih tetovaža. Jedan od najpopularnijih dizajna za ovaj stil je pin-up sirena. Ona ima senzualne linije tijela i obično se vidi s pogledom nevinosti.

Korištenje monotonih boja za tetovaže sirene također može stvoriti zanimljiv izgled. Uzimajući u gotovo tribal stil, ove tetovaže često će imati samo oštre obrise sirene, koja obično bude prikazana kako lebdi na vodi, raširenih ruku i kosa koja se prelila iznad glave.

S obzirom da su mitologija i priče o sireni stigle i u azijske zemlje, nije neobično vidjeti tetovažu sirene koja izgleda kao gejša ili čak Indijska božice. Slično kao pin-up stil, ove tetovaže prikazuju sliku senzualnog bića poput žene u stanju pokreta.

Zenske tetovazeVećina tetovaža sirena, su prikazane na način uronjene u fantaziju iz koje su nastali. Koristiti se mogu svijetle i meke boje, ili tamne i žive. One su prikazane kako se kupaju u oceanu, razgovoraju sa svojim morskim kolegama ili čak i sviraju instrument kao što je harfa.

Bilo da ju prikažete kao seksipilnu pin-up djevojku ili snažnu boginja, većina žena se odluči za tetoviranje tetovaže sirene kao simbol moći, kao znak svojih sposobnosti, svoje ljepote i svoje snage. Mnogi muškarci također još uvijek vole ljepote koje nudi sirena, misterije, a možda i isti koje su imali mornari tako davno.

Tetovaže sirene se tetoviraju većinom kod žene na leđa, nogu, trbuh a ponekad i na ruke ili rame.

Muškarac koji odabere ovakav dizajn njemu s svidjela ljepota i šarenost ovog dizajna i u velikom broju slučajeva muškarac odabire puno veći dizajn, ponekad i preko cijelih leđa. U takve dizajne se dodaju još poneki elementi poput bodova ili podmorje koje prikazuje dno, ribe i ostala morska bića.

[adsense_id=”1″] Tattoo slike

[adsense_id=”2″]