Tattoo smrt

[adsense_id=”2″]

Tetovaže smrtiOd svih stvari koje možemo biti sigurni u životu, jedno što možemo znati s apsolutnom sigurnošću je da ćemo jednom umrijeti. Smrt je neizbježna. Od trenutka rođenja smo počeli dugi ili možda tragično kratki marš prema smrti.

Ne postoji niti jedan tattoo dizajn ili simbol koji doslovno predstavlja smrt, osim ako naravno ne želite doslovno napisati riječ smrt na nekom jeziku.

Klasični simboli smrti su lubanje koje predstavljaju posljedice života, smrt kao kosac, demoni i đavo koji u trenutku smrti dolazi prikupiti duše, ili anđeli i duh vodič, za koje neki vjeruju da će vas otpratiti u nebo, zagrobni život ili duhovni svijet.

Ovi simboli tetovaža predstavljali su smrt u raznim vremenima, i u mnogim različitim kulturama – zmije, škorpioni, pauci i sve otrovne životinje čiji ugriz može završiti ljudski život, zmajevi, tigrovi, lavovi, jaguari, medvjedi, morski psi i bilo koji drugi predator ili mitsko stvorenje koje bi vas moglo pojesti, pa čak i munje, noževi, bodeži, mačevi i ostali instrumenti uništenja, rat, kuga, pošasti i bolesti. Kao npr. četiri konjanika apokalipse.

Tetovaže slovaKulture koje nisu monoteističke, što je vjerovanje da postoji samo jedan Bog ili Vrhovno Biće, kao što je moderno kršćanstvo, judaizam i islam. Mnogobožne kulture imaju mnogo bogova, božica i božanskih bića, u kojoj se nalazi gotovo Uvijek Bog ili Boginja koja je agent smrti i sakupljač duša. Evo nekoliko primjera:

Od svih drevnih egipatskih bogova Anubis je onaj koji je bio izabran da bude Bog smrti i umiranja. On se također smatrao da je Bog podzemlja. Anubis je imao tijelo čovjeka i glavu šakala. A Oziris, Isisin suprug, bio je Bog života, koji je na kraju postao Bog smrti i ponovnog rođenja.

Tetovaza smrtiBudistički gospodar mrtvih, Yama, ima pet lubanja oko njegove glave, što znači ljutnja, pohlepa, ponos, zavist i neznanje.

Kali, hindu božica smrti, nosi ogrlicu od lubanja i suknju odsječenih ruku.

Had je bio grčki bog podzemlja, ali ne i smrti. To je bio posao Thanatosa koji je bio Bog smrti. Zanimljivo, Thanatos je bio brat Hypnosma koji je bio Bog spavanja.

Za Rimljane, Mars je počeo kao Bog plodnosti i rasta, te Bog Zemlje, i tijekom vremena je postao bog rata, a od tamo je bio mali korak dok nije postao Bog smrti.

Odin, glavni među nordijskim bogovima i slično kao grčki Bog Zeus ili rimski Jupiter je vladao Aesirom. Odin je bio Bog rata, poezije, mudrosti i smrti.

Zanimljivo je da mnoge tetovaže i simboli koji predstavljaju smrt na neki način također predstavljaju život, ponovno rođenje i ideju uskrsnuća, reinkarnacija i beskrajni ciklus života i smrti u svemiru. Ovo je Yin-Yang aspekt života i smrti.

Tetovaže anđel smrtiMožete koristiti i više ezoterične slike pri odabiru svoje tetovaže smrti. Dobar primjer za to su tarot karte koje predstavljaju smrt. Iako postoje mnoge varijacije ove tarot karte, jedna od najprepoznatljivijih slika je da skeletni lik hoda kroz vrt i očajnički pokušava doći do izlaska na drugom kraju. Važno je zapamtiti prilikom odabira ovog dizajna za koji mnogi ezoterici tarota vjeruju da ako je karta naopačke nacrtana nosi suprotno značenje.

Postoji mnogo razloga zašto biste tetovirali tetovažu smrti. Možda ste ljubitelj takve vrste umjetnosti, možda je to posveta za nekog voljenog kojeg ste izgubili ili razumijevanje i zahvalnost za život kojeg ste dobili.

Tetovaže smrti baš zbog više “dark” shvaćanja se većinom rade sa tamnijim bojama tj. crnom ili nekom nijansom malo svjetlije boje. Naravno ako želite možete tetovažu tetovirati i u boji kako bi ju malo oživili. Oživiti smrt, malo smiješno zvuči.

Tetovaža smrt je većinom veći dizajn koji se tetovira na leđima, prsima, ruci ili nozi. Ali opet to sve ovisi o veličini dizajna kojeg ste odabrali za svoju tetovažu.

Smrt tetovaze[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]