Tattoo zmaj

[adsense_id=”2″]

Zmaj tetovažaZmaj je “životinja” poznata iz mnogih mitologija. Nalik je na veliku zmiju ili nekog drugog gmaza i ima magične moči poput izbacivanja vatre kroz usta.

U nekim kulturama poput Kine ili okolice Himalaja, zmaj se smatra da donosi sreću. Dok u srednjem vijeku se smatralo da su zmajevi simbol napuštanja vjere i izdaje, a često su smatrani i simbolima velike katastrofe.

U današnje vrijeme tetovaže zmaja često označavaju simbol snage i moći. Oni također mogu biti znak duhovne ili magične osobine. Upravo to su razlozi zašto su zmajevi najpoznatije mitološko biće diljem svijeta.

Zmaj tattooJedna od stvari koje čine tetovaže zmaja tako poželjnima su njihova šarenost i podebljan dizajn. Postoji toliko mnogo različitih načina za prikazati zmaja, pa je lako biti kreativan.

Postoje dvije varijante koje vidimo najčešće. Prva je zmaj u stilu zapada koji je debelji s jakim tijelom, ima krila poput šišmiša i dugi vrat. Drugi je u stilu istoka koji izgledom nalikuje više na zmiju i općenito nema krila.

Zapadni zmaj se najčešće koristi zbog svoje mitološke povijesti nego zbog svog značenja. Ipak, oni ponekad mogu imati dublje značenje, kao što je keltski zmaj “krug života” zmaj koji je predstavljao prirodni ciklus života. Oni također mogu pokazati nacionalni ponos. Primjer za to može biti crveni zmaj koji je nacionalni simbol države Wales ili poznati Ljubljanski zeleni zmaj.

Što se tiče istočnog zmaja, to je više neko veliko zmijoliko stvorenje. Ovi zmajevi ilustriraju elemente vatre, vjetra, zemlje i vode. Oni ne označavaju dobro ni zlo, oni često predstavljaju silu prirode koja može biti i lijepa i brutalna.

Tetovaže istočnog zmajaIako su mnoge zmaj tetovaže šarene, one također mogu biti učinjene u crnoj i sivoj nijansi. Crno i crveno je također još jedna velika mogućnost a često se vidi u tribal tetovažama.

S obzirom na prirodu zmajeva, moguće je izraditi razne scene i razna stvorenja. Jedan fascinantan dizajn je koi riba zmaj. Koi riba je znak muževnosti, mudrosti i dugovječnosti, legenda kaže da se penju po slapovima i na kraju svog puta se pretvore u zmaja. Ovaj dizajn može biti jednostavan i pokazati stvorenje koje sadrži atribute oba zmaja i koi ribe, ili oni mogu biti zamršeni dizajni i prikazati putovanje između ribe i zvijeri.

Pozadina tetovaže zmaja može biti jednako raznolika kao i sam zmaj. Vatra, cvijeće i simboli mira često se koriste za takve tetovaže. Također možete ispričati cijelu svoju ili tuđu životnu priču uz pomoć krajolika, ili neku priču iz svoje mašte. Srednjovjekovni dvorac na planini iznad špilje, ili japanski dizajn gdje su u pozadini valovi, planine i šareno nebo.

Zmaj slikeCrno ili u žarkoj boji, smještena na malom dijelu tijela ili tetovaža preko cijelog dijela tijela, tetovaža zmaja je odličan odabir.

Bez obzira na dizajn, zmaj tetovaže mogu simbolizirati moć, plemstvo, magiju i pretvorbu iz normalnosti. Često se koristi kao izraz kako se osjećamo ili kako bismo željeli da se vidimo, jaki i slobodni.

Ovakvi dizajni su većinom veći, sa više malenih detalja i podosta ispunjeni dizajn bojom, neovisno da li se to radilo o više boja ili ste za dizajn odabrali crnu tetovažu zmaja.

Zbog podosta kompliciranog dizajna i velike mogućnosti kod izrade vlastitog dizajna zmaja, nemojte žuriti kod odabira svoje nove tetovaže kao i kod odabira tattoo umjetnika koji će vas tetovirati.

Također dobro se pripremite prije odlaska na ovakvu tetovažu jer će u većini slučajeva tetoviranje potrajati par sati.

[adsense_id=”1″] Tetovaža zmaj

[adsense_id=”2″]