Tattoo Zumbul cvijet

Tetovaža cvijeta ZumbulZumbul je cvijet koji je porijeklom iz Južno-Zapadne Azije ali ga pronalazimo i u Europi od 16. stoljeća. Postoje dvije vrste Zumbula: Rimski zumbul koji ima rjeđe cvjetove, intenzivniji miris i može biti bijele, ružičaste i plavo ljubičaste boje. Druga vrsta je Holandski zumbul koji ima gušće cvjetove, slabiji miris i bude bijele, krem, crvene, roza i ljubičaste boje.

Ovaj cvijet koji raste u proljeće, velik broj sjeverno-zapadnih europskih šuma bude pokriven gustim tepisima ovog cvijeta, pa se ponekad nazivaju i šume zvončića. Danas se oko 70% zumbula na svijetu nalazi u Velikoj Britaniji.

Zumbul raste u travnju i svibnju i naraste između 10 i 30 centimetara. Cvijet zumbula se obijesi pa izgleda kao zvono.

Ovaj cvijet je mnogo puta opjevan u raznim modernim pjesmama ali i religijskim pjesmama. Iako se za cvijet zumbula veže pojam vječne ljubavi, postoji i stara predaja koja kaže da cvijet zumbula donosi nesreču. U toj predaji stoji da u zumbulu žive vile i ako iz zumbula čujete muziku, umrijeti ćete te godine.

CvijetPredaje su večinom bajke tako da tetovaža ovog cvijeta sigurno neće donjeti nesreču. Mnogi tetoviraju smrt pa opet iako su pojam smrti stavili na sebe nisu umrli u kratkom vremenu.

Kao kod većine tetovaža cvijeta tako i tetovažu zumbula možete tetovirati kao jedan cvijet ili izraditi tetovažu od nekoliko cvijetova. Šarene boje zumbula daju vam veliku mogućnost kod odabira dizajna.

Isto tako tu tetovažu cvijeta možete kombinirati sa drugim dizajnima ili čak sa drugim cvijetovima. Lijepi dizajni tetovaže su kada se cvijet zumbula ukombinira sa tribal dizajnom. Crna boja tribal dizajna koja se uvija oko šarenog cvijeta zna biti lijep komad umjetnosti.

Tetovaža zumbula kao i drugih cvijetova može se tetovirati na različite dijelov tijela iako kod žena lijepo izgledaju kada se tetoviraju na leđa, bok ili nozi. Naravno sve ovisi kakav dizajn ste odabrali ili koliko je velika tetovaža.

[adsense_id=”1″] Tetovaže slike