Tetovaža anarhija

[adsense_id=”2″]

Tetovaža simbola anarhijeRiječ anarhija nastala je od grčke riječi “anarchia” koja u biti znači “bez vladara”.

Anarhija je zapravo oblik društva koje nema nametnut autoritet jer anarhisti zapravo vjeruju u čovjekovu sposobnost autokontrole u društvu.

Pojam anarhija je većinom krivo protumačena. Za pojam anarhija većina ljudi vidi kaos i nered. To zapravo nije točno. Anarhija se jedino protivi bilo kakvom obliku vladavine.

Uobičajeni simbol za anarhiju je stilizirano “A ” u slovu “O”. “A ” stoji za anarhiju a “O” za “order” ili ti ga red. Zajedno oni znače “Anarchy is Order” tj. Anarhija je red.

Anarhija simbolKao simbol za tetovaže, simbol anarhije je vrlo popularan u grupama čiji članovi se smatraju da su na rubu društvenog prihvaćanja, bilo zbog njihova sustava vjerovanja ili njihovog stila života. Simbol anarhije u različitim vremenima bio je prihvaćen od strane punkera, skinsa i gay zajednice. Također je bio korišten za prosvjed globalizmu, globalnom kapitalizmu ili industrijalizaciji, globalnom zagrijavanju i prihvatili su ga također i ekološki aktivisti.

Simbol anarhija počeo se koristiti prije 150 godina i bio je korišten za prosvjedovanje protiv opresivne vlasti režima i monarhije. Ostali simboli anarhije su opsežna uporaba crne boje, koja se koristi u crnoj boji zastave, crnim križevim i crnim mačkama, simbol podignute stisnute šake i velik broj varijacija na lubanje i prekrižene kosti, zastava pirata koji su plovili sami za sebe.

Tetovaže simbola anarhije u današnje vrijeme najviše vidimo izrađene crne boje ili crvene. Ukoliko se tetovira samo simbol anarhije, takve tetovaže su većinom manje i nalaze se na ramenu, ruci, leđima ili nozi.

Podosta puta se simbolu anarhije dodaju dodatni simboli poput kosturske glave, smrti, nekakava zastava ili tekst.

Iako ovaj simbol ne označava kaos ili smrt, većina ovakvih tetovaža je upravo vezana za to.

Malo je onih koji će izabrati ovaj simbol za tetovažu, ali sigurno onaj tko odabere ovaj simbol anarhije za tetovažu, ima neku čvrstu ideju zašto je odabrao taj dizajn.

[adsense_id=”1″]Tattoo

[adsense_id=”2″]