Tetovaža bambus

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaže bambusBambus je omiljen dizajn tetovaže za pojedince koji traže da imaju velike dijelove tijela prekriveno tetovažom. U takvim dizajnima su često i stvorenja kao što su tigrovi i zmajevi, dok je bambus popularan kao pozadina. Ponekad u takvim dizajnima pronalazimo i elemente kao što su dim, vatra, oblaci i voda. Bambus daje tetovaži autentičan azijski lijepi izgled, njegova segmentira stabljika i dugi listovi odmah prepoznatljivi diljem svijeta.

Već stoljećima, autohtoni umjetnici tetoviranja u tropskim regijama već duže primjenjuju dizajne bambusa, praksa i dalje radi u Samoi, Japanu, Tajlandu, i Borneu. Kao tattoo motiv, dizajn bambusa može simbolizirati najbolje kvalitete ove čudesne biljke. Bambus predstavlja snagu, stabilnost i trajnost, a možda još važnije, dug i plodan život. U mnogim mjestima na zemlji, bambus je povezan s vječnim ciklusom života, smrti i ponovnog rađanja. Bambus je izuzetno izdržljiva biljka, sposobna za procvat s začuđujućom snagom i vitalnosti, kvalitete cijenjene u mnogim kulturama.

Tetovaža bijeli tigarBambus je zapravo trava s visokom, vitkom, segmentiranom, trskom i dugim, vitkim, zašiljenim lišćem. Ona je porijeklom iz Azije, Indije i dijelova Australije i Afrike. Stabiljke bambusa imaju tako veliku čvrstoću da su u Aziji navikli koristiti ga za skelu umjesto aluminija ili čelika. Bambus ima reputaciju da je jedina biljka u stanju izdržati uragan. Od lijekova do alata, od prehrambenih proizvoda do konstrukcije i uređenja okoliša, bambus je pronašao mnoge važne uloge u ljudskim aktivnostima. Glazba, umjetnost i obrt, te tkanine i igračke svi imaju koristi od bambusa i njegovih jedinstvenih svojstva.

Zbog svoje čvrstoće i trajnosti, bambus biljka je već tisućama godina zastupao ove osobine u duhovnim učenjima. U Kini, to nije samo simbol dugovječnosti, ali zajedno s cvijetom šljive, orhideje, i krizanteme, predstavlja četiri godišnja doba. U Japanu, uzgajaju se šume bambusa kao čuvari svetih Šinto svetišta. Šume od bambusa također se sade oko mnogim budističkih hramova. U Indiji, bambus je simbol prijateljstva, dok u Vijetnamu se kaže da predstavljaju dušu čovjeka. Kreirana legenda iz Filipinskog ostrva govori o prvom čovjeku i ženi koji su nastali iz razdvojenog bambusa nakon bitke između neba i oceana.

Tetovaže kanji simboli i bambusTetovaža bambus može se izraditi na realističan način upotrebom prirodne zelene boje u kombinaciji sa crnom za sjene i rubove. Takvi dizajni većinom idu na veći dio leđa ili u zadnje vrijeme su vrlo moderne i lijepe tetovaže na boku.

Ako vam je samo tetovaža bambusa kao dizajn podosta monotona onda možete jednostavno dodati još neke simbole.

Uz tetovaže bambusa najljepše idu orijentalni simboli i dizajni. Tako svojoj tetovaži bambusa možete dodati tigra, kanji simbole, samuraja ili nešto što bi simboliziralo vas ili vaše osobine.

Tetovaže bambusa su prekrasan dizajn koji prekrasno stoji na muškarcu i ženi. Tetovaža bambus je još jedna tetovaža estetske ljepote koja će sigurno privlačiti poglede tokom ljeta na plaži.

Uz sve ostalo, budite sigurni da sa tetovažom bambusa sigurno nećete pogriješiti i da će vam jednom taj dizajn jednostavno dosaditi.

Ženska tetovaža[adsense_id=”1″]
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]