Tetovaža barkod

[adsense_id=”2″]

Tetovaža barkodBarkod ili crtični kod je sustav upravljanja zalihama i provjere cijena koja djeluje pomoću optičkog skenera za čitanje niz okomitih crta na proizvodu. Sustav je izumljen i prvi put se spominje 1950. i bio je zamišljen kao način za povećanje industrijske učinkovitosti i produktivnosti radnika. U vrlo kratkom vremenu korištenja barkodova postao je gotovo sveprisutan, oni su sada svugdje i na gotovo svakom proizvodu. Svaki odlazak u trgovinu ili u šoping u trgovački centar, šanse su vaše kupovine putem čitanja bar kodova na proizvodu ili cijeni ogromne.

Uporaba bar koda kao dizajn za tetovaže je ironičan, upozorenje da ako nismo pažljivi kao kultura, svi smo u opasnosti da postanemo i sami proizvodi. Barkod tetovaža je i prosvjed protiv kulture, gdje se čini da svatko nosi istu odjeću, sluša istu glazbu i koristi iste proizvode. Barkod tetovaža je izjava protiv kulture robstva i slavljenje različitosti i jedinstvenosti pojedinca.

Danas su mnogi sljedbenici punk glazbe prihvatili barkod tetovaže kao simbol za anarhiju.

TetovažeNedavno su istraživači postavili malene bar kodove na pojedine pčele kako bi pratili parenje kukaca i njihove navike.

Barkod tetovaže su uniseks tetovaže koje si mogu tetovirati žene i muškarce. Iako ne postoji neko pravilo na kojem dijelu tijela se tetovira barkod tetovaža, većinom ćete takve tetovaže vidjeti na zadnjem dijelu vrata, zglobu ili podlaktici.

Barkod tattoo slikaBarkod tetovaže su većinom rađene u crnoj bojoj jer je to najrealnija boja barkoda. Kada pogledate pravi barkod na proizvodu on se sastoji od bijelih i crnih okomitih crta. Umjesto bijele boje možete između crnih crta ostaviti boju kožu koja će zamijeniti bijelu boju. Isto tako ponekad se ljudi odluče i za tetovažu barkoda u boji gdje boje birate po svom ukusu.

Postoji opcija izrade takve barkod tetovaže da kada ju skenirate ona čak napravi bip. Problem je jedino što se tijelo tokom godina mijenja pa će se i barkode izmijeniti.

Ipak ako želite izraditi svoju originalnu barkod tetovažu, postoji besplatna opcija i za to. Na WEB STRANICI se nudi opcija kako svoja određena slova besplatno pretvoriti u barkod. Osobno sam isprobao opciju i barkod web stranice bi izgledao kao ovaj na slici. Hrvatski dijakritički znakovi nisu podržani.

Iako su barkod tetovaže vrlo jednostavan dizajn, vrlo originalno izgledaju na tijelu. Ljepota ova tetovaže sigurno će potrajati još godinama.

Tetovaža crtični kod[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]