Tetovaža bodež i nož

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaža slikeBodež i nož su dizajni za tetovaže u više različitih žanrova tetovaža, a često su tetovirani sami za sebe kao jednina ili kao sastavni dio jezive priče.

Na Bliskom istoku, u Babilonu, Mezopotamiji, Perziji i mnogim drugim kulturama, noževi su se koristili za ubijanje životinja na oltarima kako bi se dala žrtva bogovima. slika noža, krvi i smrti su svi čvrsto isprepleteni. Sposobnost da se prolije krv, sama bit života, je izvanredno snažan i vrlo moćan simbol.

Drevni Asteci koristili su posebne ceremonijalne bodeže kako bi izvadili još uvijek kucajuće srce iz svojih ljudskih žrtava jer su odavali počast svojim bogovima. Takav bodež predstavlja zastrašujuću i kapricioznu moć bogova.

Bodeži i noževi su prisutni u mnogim vojnim tetovažama zbog njihove upotrebe kao oružje – savršen za blisku borbu i zbog svoje tihe upotrebe. Specijalne postrojbe su osobito sklone koristiti bodeže u svojim pukovnijama i jedinicama. Simbolika noža ili bodeža tetovaže u vojnoj tetovaži je vrlo slična kao mač, možda s malo manje plemenitog pedigrea. Nož ili bodež predstavlja bijes, okretnost, upornosti i smrt u rukama nekog drugog. Nož također može predstavljati ubojicu.

Tetovaža bodežKao oružje, nož i bodež vraćaju nas u antička vremena, i mač se razvio kao oružje od noža kako bi najveći, najopasniji i najmoćniji bodež. Svi vitezovi i plemići koristili su bodeže kao oružja uz svoja koplja i mačeve, jer se uz nož ili bodež doslovno bori čovjek do posljednje linije obrane. Kada si bio sa neprijateljem licem u lice, kad je koplje već bilo bačeno ili slomljeno, kada je mač ispao iz ruke, još uvijek si imao šanse uzeti nož ili bodež u svojem remenu.

No, nož ili bodež bio je više nego samo oružje u borbi protiv čovjeka. Također je bio primarni alat u njegovu arsenalu. Noževi su se koristili za skidanje kože životinja, izrade skloništa, za izoštriti drvo, i što je najvažnije, da se jede s njim.

Čak i prije brončanog i željeznog doba, muškarci su činili smrtonosne noževe iz kremena i spojili na kosti ili rog.

Zato jer je nož bio toliko koristan i koristio ga je svaki član rane kulture, bogati i moćno plemstvo, uskoro su počeli ukrašavati svoje bodeže sa zlatom i draguljima pa su postali moćan simbol. Plemići bi prikazali njihovo bogatstvo i stalež, kada su koristili svoje bodeže.

Tetovaža nožIzrazi kao što su: “Dobio sam nož u leđa”, znači da vas je netko nenadano izdao. Noževi i bodeži imaju čak i svoje mjesto u romantici, biti “izboden nožem u srce”, trebalo je znaćiti biti izdan od svoje ljubavi.

Tetovaža nož ili bodež probijen kroz lubanju simbolizira smrt. Ova tetovaža često se koristi kao amulet ili talisman za zaštitu. U mnogim kulturama, naročito u jugoistočnoj Aziji, ratnici su često dobili posebne tetovaže koje su trebali odbijati napad nožem. Burmanska plemena s čarobnom tetovažom idu u bitku znajući da je neprobojan za potisak noža. U zatvorskoj kulturi, takva tetovaža noža može predstavljati čovjeka koji je počinio ubojstvo.

Tetovaža nož ili bodež koji probija srce simbolizira izdaju u ljubavi, a često i nevjeru. To također može značiti određeni cinizam o mogućnostima romantike i prave ljubavi, a tetovaža tada postaje simbol ili ironija.

Tetovaža kosturske glaveNož ili bodež kroz ljudsku glavu je tetovaža vojnika koji idu u rat. Tijekom Drugog svjetskog rata, mnogi vojnici nakon Pearl Harbora tetovirali su si tetovažu noža ubodenog u azijatsku ili orijentalnu glavu. Ako to gledamo danas to je vrlo rasistički, ali morate uzeti u obzir kontekst vremena i mjesta.

Lubanja s nožem u zubima simbolizira akciju. Često se mogu vidjeti dizajni tetovaže lubanje, demoni, gusari, prikazani su s noževima u stisnutim zubima. Ovo sigurno simbolizira, “Spreman sam na sve!”

Tetovaža bodeža obično izražava određenu količinu sirove agresije. Međutim, ta lijepa dizajnirana oružja su stvorena majstorski, i kada se prenesu pomoću tinte, može se napraviti izvanredno umjetničko djelo.

[adsense_id=”1″] Tetovaža mač

[adsense_id=”2″]