Tetovaža božica Kali

Kali tetovaža U Indiji, mnogi mitovi i legende su se razvili tijekom stoljeća kako bi objasnili snage prirode i djelovanje svemira i njegov utjecaj na ljudsko postojanje. Kali, zastrašujuća božica jeziva izgleda, simbolizira smrt i uništenje. U Hindu panteonu božanstava, ona je također “Grozna Majka”, ona čija moć prijeti poremetiti ravnotežu u svemiru.

Ne čudi da je Kali postala povezana s opasnosti i kolapsom poretka, te da je također postala povezana s kriminalcima i drugim elementima koji prijete socijalnoj stabilnosti.

Kali je opisana u skulpturama i slikama pretežno crne boje koja simbolizira noć, “gutaća svog postojanja”. Ona je prikazana gola, osim zmija smotanih oko nje, i nosi vijenac od lubanja. Njezina najprepoznatljiva osobina može biti krv, crveni jezik isplažen agresivno kroz oštre očnjake.

S četiri ruke, ona ima ruku dovoljno da drži mač i glavu šefa demona i radi geste neustrašivosti. Ponekad djeca vise sa njezinih ušiju kao ukras, a na njenim zapešćima, zmije joj služe kao narukvice.

Tetovaža KaliNjezino ime znači “vrijeme”, što upućuje na prolaznost, ili vrijeme je krajna moć nad svim životom. Na kraju, sav život na Zemlji je konačan. Kali nas podsjeća da ne možemo željeti daleko ili ignorirati ovu jednostavnu činjenicu.

Kali je također izvan straha. Kao takva, ona je pozvana od svih onih koji traže slobodu od straha. Za razliku od drugih božica koje daju život, Kali je simbol koji otapa ili uništava život. Ona je prikazana na lomačama s čagljima i goblinima. Sekte koje štuju Kali tvrde da je priznanje svim aspektima postojanja, uključujući smrt, strah i uništenje – umjesto da ih izbjegavaju, vjernici su oslobođeni od egzistencijalne tjeskobe i obveznica koje ih drže u neznanju.

Danas, mnogi zapadnjaci tumače Kali kao uništavateljicu ega, gledajući na to kao korak prema živjeti životu bez ograničenja ega. Za mnoge, ona je također snažan simbol ženskog aspekta, koji, kada se zanemaruje ili odbije, postaje bijesan, što dovodi do neravnoteže kozmičke energije.

Kali Kali se pojavila u svijetu prema nekim drevnim pričama kao personifikacija gnjeva drugih božanstava. Kali je izazvala Šivu na takvo nasilje i razaranje koje je potreslo zemlju, i ples je postao tako divlji i lud da je stabilnost svemira bila ugrožena. Neke Kali sekte poštuju Kali kao pobjednika nad Šivom, dok oni koji štuju Šivu drže da je on jedini u stanju smiriti Kalino divljaštvo. Uravnotežen pogled je da se kozmički sklad postiže sjedinjenjem Šive i Kali.

Kali je odgovorna za mračnu povijest ljudskog žrtvovanja u dijelovima Indije, koji je završio pod britanskom vladavinom. Još jedan kult, “Thuggies”, ubijao je i pljačkoa u njeno ime, i oni, također, su zabranjeni od strane britanije u ranom 19. stoljeću.

Kali je osobito popularna u Bengalu gdje mnogi lijepi hramovi postoje u čast ovog zastrašujućeg božanstva.

Tetovaža božice Kali može se izreraditi na više načina ali najpoznatiji je krvoločni izgled Božice. Taj dizajn najviše puta prikazuje Kali sa ustima pune krvi i kako u jednoj ruci drži odrubljenu glavu.

Tetovaže božice Kali nisu tetovaže sa kojima ćete privući tuđe osmijehe na lice, ove tetovaže su ipak zastrašujuće.

Sigurno se neće mnogi odlučiti za dizajn tetovaže Kali ali oni koji se odluće mogu biti sigurni da imaju originalnu tetovaže na svom tijelu.

[adsense_id=”1″] Tetoviranje
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]