Tetovaža Feniks

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaza FeniksFeniks, mitološka vatrena ptica je poznata većini od nas, ali možda ne tako dobro poznata u svom izvornom značenju, “Phoenix” na grčkom znači “stablo palme”.

Za Feniks pticu se kaže da živi 500 godina. Kada postane umorna, ona sagradi gnijezdo od aromatičnih grančica, a zatim se jednostavno sama zapali. Nakon tri dana, novi Feniks će nastati iz pepela, što je simbol ponovnog rođenja. Prema egipatskoj legendi, feniks nosi balzamirani pepeo svojih prethodnih utjelovljenja u Heliopolis, grad sunca. Za Egipatskog feniksa se govorilo da pjevaju slatko, i da će vas očarati ljepota perja zlatne, tamnocrvene i ljubičaste boje.

Priče o feniksu pojavljuju se u drevnoj arapskoj, grčkoj, rimskoj i mitologiji Dalekog Istoka. U mitologijima Grčke i Egipta, feniks predstavlja sunce koje umire u plamenu na kraju dana i opet se diže svako jutro. Rani kršćani su vidjeli let feniksa kao simbol ponovnog rođenja i uskrsnuća, ostavljajući stari svijet za novi svijet duha, umiranje, uskrsnuće i ponovno rođenja. Ona simbolizira pobjedu života nad smrti, besmrtnost i Kristovo uskrsnuće.

Feniks tetovažeŽidovska legenda opisuje feniksa kao jedno biće koje nije otišlo iz Raja s Adamom, i da je njegova legendarna dugovječnost nastala zbog suzdržavanja od zabranjenog voća koje je iskušalo “prvog čovjeka”.

Na rimskom novcu, feniks je predstavljao besmrtno carstvo.

Prema kineskoj mitologiji, feniks je simbol milosti i kreposti i odmah je drugi po važnosti odmah iza zmaja. On predstavlja jedinstvo yin i yang, i bio je nježno stvorenje povezano s carevima koji su jedini mogli nositi njegov simbol. Perje kineskog feniksa su crne, bijele, crvene, zelene i žute boje – pet osnovnih boja. U Japanu, feniks je pronađen urezan na mačevim i slika feniksa se također ponekad vidi kao vez na kimonu. Uz sunce, feniks je jedan od znakova japanskog Carstva.

U japanskom tetoviranju feniks je često pobratimljen s zmajem, simbolom yin i yang, skladno kombinirajući najbolje ženske i muške vrline.

Tetovaža feniks pticeDizajni Feniks tetovaže često su povezani s ženskim kvalitetama, svaki dio njegovog tijela predstavlja određene vrline. Dužnost, dobrota, ljubaznost i pouzdanost su neke od manje poznatih aspekata feniksa. Slike feniksa u plamenu predstavljaju pročišćavanje a transformacija kroz vatru nedaće.

Feniks tetovaže su uglavnom prilično značajnih razmjera, koji obuhvaća velike dijelove tijela kao što su leđa, prsa ili omatanje oko nogu ili nadlaktice. Postoji dobar razlog za to, pošto su većine od tih slika vrlo detaljne i s obzirom da je izraz novog života, ima smisla da bi to trebalo napraviti snažnu izjavu.

Tetovaža feniksa je obično vrlo šarena. Većina ce sadržavati crvenu, naranđastu i žutu boju, jer je feniks usko povezan s suncem i vatrom. Međutim, za više jedinstveni izgled, možete koristiti boje poput plave, ljubičaste, zelene i tonove boje bakra i zlata. Ponekad ljudi koriste tonove crne i sive, i samo konture masovnih krila i tijela Feniksa.

Tetovaze feniksaNeke od najpopularnijih feniks tetovaža su dizajn povelike ptice okružene vatrom. Također se može vidjeti djelomično zasjenjena kako se diže iz pepela ili kako leti kroz sunce.

Također mnogi vole koristiti egipatski feniks za svoj dizajn. U ranoj inkarnaciji ovog lika, feniks je imao tijelo čovjeka i ekspanzivna krila feniksa. Ova slika se promijenila tijekom vremena, postala je posve ptica, ali priča je ostala ista, te se vidi u umjetnosti kao uronjena u plamen, tako da pokazuje početak njezine transformacije.

Feniks tetovaža je prekrasna tetovaža koju oduvijek vidimo na muškarcima koliko i na ženama. Muškarci većinom izabiru veće i kompliciranje tetovaže dok se žene češće odluće jednostavno za manju tetovažu. Feniks tetovaža može simbolizirati početak nećeg novoga, vrijeme kada ste u životu prebrodili nešto teško. Simbol koji će vas uvijek podsječati na svoju snagu. Osim simbolike ljepota ove tetovaže je već i u samom dizajnu.

[adsense_id=”1″] Feniks ptica
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]