Tetovaža Gejša

[adsense_id=”2″]

 

Gejsa tetovazaJapanska riječ gejša znači “osoba od umjetnosti” i prava gejša je zapravo pravo živo umjetničko djelo. Za zapadnjake, ona je lik misterija i intriga. Njezina bijela maska tj. šminka skriva emocije, njezina tradicionalna crna vlasulja je obložena zvonima, i njezino malo tijelo je čvrsto omotano u kimono nevjerojatne boje i izvrstnog dizajna i uvezana u sredini sa širokim pojasom. U svojim sandalama sa svojim bijelim čarapama pravi vrlo malene korake. Crvena boja je također znak za gejše i vjerovalo se da crvena boja simbolizira plodnost. Ruž je uvijek crvene boje izrađen od latica cvijeća.

Gejša tetovaže pronalaze većinom svoj put u dizajnu na rukavima ili na torzu kako kod muškaraca tako i kod žena. Ne toliko u Japanu, više gdje je gejšina umjetnost viđena kao turistička atrakcija ili kao relikvija prošlosti.

Prava gejša prolazila je godine obrazovanja za svoju umjetnost, a trening je bio vrlo skup. Siromašnim obiteljima ponekad su se obračale kuće gejša nudeći novac za mlade djevojke. Mlada učenica, zvana Maiko, postala je vješta u sviranju tradicijskih glazbala i naučila drevni ples.

Tetovaža GejšePjevanje, kaligrafija, poezija, čaj ceremonije, cvjetni aranžmani i ispravno posluživanje pića su samo neke među njezinim mnogim vještina. Bila je potrebna slušati i ponekad inteligentno sudjelovati u razgovoru sa svojim klijentima i pokroviteljima, te držati se časti šutnje s obzirom na ono što je čula. Uspjeh gejša ovisio je o njenom talentu, sofisticiranosti i ljepoti.
Kao dizajn za tetovaže, gejša predstavlja oličenje ženske privlačnosti, moći i mistike. Kao rijetke orhideje, skrivene duboko u magli u džungli, gejša je poznata po svojoj ljepoti, ali je nedostupna, više mit nego stvarnost, san, težnja. Gejša je često dio veće scene kod tetovaže, gdje hrabri samuraj dolazi kod nje, nudi joj zaštitu od zla, štete ili opasnosti.

Mnogi ljudi vole koristiti gejša tetovaže koje koriste cijeli raskoš tradicionalnih gejša ili maiko. Takva tetovaža gejše se obično obavlja u portret stilu, a prikazuju elegantni lik s porculansko-bijele puti, male, vedro obojene crvene usne, briljantni kimono i jedna od četiri Shimada frizura.

Gejša tetovažaPonekad gejša tetovaža ima i izgled pin up modela. Ovaj stil tendira tomu da precjenjuje ženske obline, crvene usne i rezonantan sjaj, ona također ima suptilnu senzualnost koja je poznata kod gejše.

Gejša tetovaža je simbol za eleganciju, markantnu ljepotu i stotine godina izvanredne umjetnosti. Dizajn tetovaže koji jednako dobri stoji na muškarci kao i ženi. Gejša tetovaže su dizajn koji može biti manji i diskretan, a može također i biti dizajn preko cijelih leđa.

Tetovaža gejše može izraditi vrlo lijepa sa upotrebom više ili manje boja kod dizajna. Iako ako želite prikazati svu njenu ljepotu biti će potrebno izraditi dizajne gejša tetovaže u boji.

Tetovaža gejše može se kombinirati i sa drugim dizajnima poput samuraja, cvijeća, razne životinje, oblaci, sunce i još mnogo toga.

Ukoliko za svoju tetovažu izaberete dizajn gejše, budite sigurno da ste izabrali orijentalni simbol koji je na našim prostorima vrlo rijedak.

Japanske tetovaze[adsense_id=”1″]
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]