Tetovaža Keltski križ

[adsense_id=”2″]

 

Keltski križAko ste irac, škot ili velšanin, keltski križ može biti više simbolički za vašu etničku baštinu od vjere. A to vrijedi i za druge Kelte, u Britaniji, Cornwallu, Galiciji i Isle of Mann.

Ali ako ste skandinavac i vi možete također biti povezani uz keltski križ, jer su nordijska i keltska umjetnost uvelike utjecale jedna na drugu i još uvijek je nejasno koje je točno podrijetlo oblika. Jasno je da je bilo razmjene među kulturama kroz trgovine i osvajanja. Za kompleksnost keltskog dizajna se misli da oponaša odjek složenosti prirode, korištenje keltskih čvorova u spiralama i labirintima, zapetljana isprepletenost koja ne pokazuje početak ni kraj, reflektira ciklus godišnjih doba i života.

Keltski križ je dobro zastupljen u knjizi Kelta i drugim rukopisima s ilustracijama, od kojih su mnogi vjerskih tekstovi. Klesani kameni križevi s poznatim isprepletenim linijama i zoomorfnim figurama keltske umjetnosti još uvijek možete naći u cijelom Britanskom otočju, u Škotskoj posebno.

Tetovaza krizKao simbolički izrazi, krug i križ ne mogu biti više različiti. Jedan je mističan, dok drugi gotovo geografski. Krug je simbol vječnosti i beskonačnosti Božje ljubavi, a križ se odnosi na četiri smjera, odnosno četiri ugla zemlje (ili možda četiri elementa: zrak, zemlja, vatra, voda), a osi koje dolaze zajedno podrazumijevaju spajanje snaga, kao što su Nebo i Zemlja. Te koordinate, zatvorene u krug, sugeriraju područje u kojem vrijeme i prostor prestaju postojati, što je preduvjet za komunikaciju između ovoga svijeta i dalje.

Tetovaže Keltski križ su jedne od najviše popularnih dizajna. Keltski križ izgleda kao kršćanski križ, ali ima krug oko raskrižja. Keltski križ tetovaže mogu biti vrlo fleksibilan dizajn jer križ se često sastoji od karakterističnog čvora što radi keltski križ tetovažu i dekorativnom i smislenom za onog tko ju ima. Također poznat kao visoki križ, jonski križ i irski križ, keltski križ je često povezan s vjerom i vječnosti.

Slike tetovazeTetovaža Keltski križ često sadrži prsten koji izgleda kao puzzle ljudima. Neki vjeruju da prsten simbolizira krunu od trnja ili aureolu. Za pogane prsten često simbolizira sunce ili mjesec. Također se vjerovalo da je keltski križ instrument za astrološku navigaciju. Tu su i brojna uvjerenja o tome zašto keltski križ ima krug. Jedno tumačenje je da krug predstavlja vječnu ljubav Boga i vječni život u nebu. Drugo uvjerenje je da krug predstavlja vječnost i u kombinaciji s križem simbolizira beskonačnost Božje ljubavi.

Ako ste irac, velšanin ili škot, vama je keltski križ tetovaža popularna zbog svoje keltske veze i povijesti vaše obitelji. Iako, netko ne mora imati vezu da nosi keltski križ tetovažu. To je dizajn koji će poslužiti svrsi za bilo koga koji povezuje križ s vjerskim ili duhovnim značajem. Keltski križ je prekrasan simboličan prikaz vjere. Njegova petlja, čvor, spirale i lijepe linije čine ga zaista velikim umjetničkim djelom za svakoga.

Keltska križ tetovaža je prekrasan dizajn koji jednostavno očara i vlasnika i onoga tko ju vidi na vama. Religiozna tetovaža za prikazati svoju vjeru a nagrada je vrlo poseban i originalan dizajn za muškarca ali i ženu.

Tetovaža križ[adsense_id=”1″]
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]