Tetovaža kit

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaža kitNemjerljivo čudo i zastrašujuće čudovište, kit je najveći sisavac na Zemlji. Devedeset različitih vrsta kitova, od dupina do kita su se pojavili u mitovima, legendama i narodnim pričama širom svijeta. U biblijskoj mitologiji, kao i u Starom zavjetu priča o Joni, kit je simbol božanske odmazde i Božjeg saveznika koji guta nesretne ljude. Tri dana u utrobi kita, međutim inspiriralo je Jonu da se pokaje, nakon čega je prevladala Božja milost a on je čudesno ispljunut. Tako je kit povezan s ponovnim rođenjem i uskrsnućem. Islamski folklor potvrđuje ovu legendu, te na osnovu njega, priznaje Joninog kita kao jednu od samo deset životinja primljenih u nebo.

Vraćajući se čak i dalje u vremenu, stari narodi su vjerovali da je kit hodao po planetu Zemlji prije nego što je potonuo ispod oceana. Dolje s kit otišlo je i znanje za stvari koje je znao. Kit je čuvar priča, i ostaje i danas simbol dugovječnosti i čuvar komunikacije.

Kit tetovažaZa autohtono stanovništvo iz Australije do Sjeverne Amerike, i od Arktika do Kariba, kit je izvor hrane za održavanje života i snažan totem i duhovni vodič, dajući podršku ljudskom opstanku. Činjenica da životinja poput kita je također vrijedan izvor hrane nije umanjio njihovo duhovno značenje.

Obalni Aboridžini u Australiji govore o tome kako je kit stigao na zemlju nakon spuštanja iz Mliječne staze. Ovi “putevi” intuitivno su preuzeti kroz svete pjesme, omogućujući ljudima navigaciju svog puta preko ogromne površine kontinenta unutrašnjosti. Nakon smrti, duše ljudi vraćeni su zvijezdi Danici u pratnji kita.

Kitovi i dupini su povezani s božanskim ovlastima u nekim kulturama, a doživljavaju se kao vrhunska bića. U drevnoj Grčkoj, dupini su viđeni kao glasnici za Bogove, i ubijanje dupina bilo je kažnjivo smrću. Zviježđe Dupina (Delfina) je smješteno na nebu od Posejdona iz zahvalnosti dupinu koji je našao njegovu nevjestu Amphitritu.

U zapadnoj kulturi, kit je dugo bio simbol velike nepoznatosti, nadahnjujući književna djela koja su istraživali čovjekov odnos s divom mora.

Kit ubojicaNajpoznatija priča o kitu je Moby Dick iz 19. stoljeća američkog pisca, Hermana Melvillea. “Veliki bijeli kit” izaziva kapetana Ahaba da se sukobi s granicama svojeg uma.

Tetovaža kit može poprimiti mnogo značenja, ali dizajn tetovaže kita, kao što je njegova velika površina, obično simbolizira vrline i duhovna uvjerenja sličnih dubina i dimenzija. Drugim riječima, velika životinja, velike ideje.

Tetovaža kit može se izraditi na razne načine. Prvi način bio bi dizajn koji prikazuje realističan prikaz kita. Na taj način možete prikazati dizajn koji prikazuje kita kako pliva u moru ili čak možete prikazati dva ili više kita kako mirno plivaju po plavom moru.

Drugi pristup bio bi dizajn tetovaže kita gdje se kit izrađuje samo pomoću crne boje i mogu se prikazati samo crne vanjske linije kita. Ovakvi dizajni su pretežno manji dizajni koji se stavljaju na leđa, plečku i slična mjesta.

Tetovaža kitaVrlo lijep dizajn tetovaže kita je također tetovaža kita u tribal stilu. Tribal tetovaža kit može se izraditi na vrlo originalan način i takvi dizajni se uvijek izrađuju crne boje ali se ponekad znaju kombinirati sa crvenom bojom koja dodaje posebnost ovom dizajnu tribal kit tetovaže.

Naravno kit se može kombinirati i sa nekim drugim dizajnima, sve je stvar ukusa. Tetovaža kit nema svoju publiku između žena i muškaraca, ovakve tetovaže su vrlo rijetke i većinom imaju veliko znaćenje za onoga tko se odlući za tetoviranje tetovaže kita.

Jedno je sigurno, tetovaža kit je vrlo posebna tetovaža i budite sigurni da ćete sa takvom tetovažom sigurno privlačiti znatiželjne poglede.

[adsense_id=”1″]    Tribal tetovaže kit

 
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]