Tetovaža Kokopelli

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaza kokopelliKokopelli je božanstvo plodnosti, obično prikazan kao grbav flautist (često s velikim falusom i perjem i nešto poput antenskog izbočenja na glavi), kojega štuju neke indijanske kulture u jugozapadnoj americi. Kao i većina božanstava plodnosti, Kokopelli predstavlja porod i poljoprivredu. On je također i bog koji predstavlja duh glazbe.

Kokopelli je lik kojeg često nalazimo u petroglifima i starom posuđu kroz jugozapad Amerike. Od prvog petroglifa koji je urezan prije oko 3.000 godina, on je stariji čak i od Oraibi-ja, najstarije kontinuirano naseljenog naselja u Sjevernoj Americi. On se smatra simbolom plodnosti za sav život, bilo da se radi o usjevu, nadanju, snovima ili ljubavi. Osim toga, Kokopelli je i prevarant, iscjelitelj i pripovjedač priča.

Postoje mnogi mitovi o poznatom Kokopelli. Od kojih je jedan da je putovao od sela do sela i donosio promjenu sa zime na proljeće, otopio snijeg i donio kišu za uspješnu žetvu. Također se govori da je grba na leđima prikazana kao vreće sjemenki i pjesma koje je nosio. Legenda kaže da sviranje flaute također simbolizira prijelaz iz zime u proljeće.

Indijanska tetovažaZa Kokopellijevu flautu se kaže da se čuje u proljeće uz povjetarac, a donosi toplinu i lijepo vrijeme. Također se kaže da je on bio izvor ljudskog začeća. Legenda kaže da su svi u selu pjevali i plesali cijelu noć kada su čuli Kokopellija kako svira svoju flautu. Sljedećeg jutra, sve djevojke u selu su zatrudnile. Iz tog razloga on je također poznat kao Bog ljubavi.

Kokopelli tetovaže su više korištene u americi jer je to ipak dio njihove kulture. Ne američke ali starih indijanaca.

Ipak ako volite drugačije tetovaže koje se osim ljepote dizajna istiću i originalnošću, onda bi kokopelli tetovaža mogli biti prekrasan dizajn. Ukoliko vam je lik Kokopellija previše jednostavan, njega može ukombinirati sa drugim simbolima i stvoriti vrlo originalan dizajn.

Kao i tetovaže indijanaca tako će i Kokopelli biti dizajn za kojeg će se rijetki odlučiti u našim krajevima, a oni koji se odluče mogu biti sigurni da imaju vrlo lijepe i estetske tetovaže.

[adsense_id=”1″]Tetovaža boga
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]