Tetovaža Krizantema

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaža cvijetKrizantema je jedno od najčešće uzgajanog cvijeća u svijetu. Stoljeća pažljivog uzgoja po vrtovima je rezultiralo širokim rasponom boja cvjetova, oblika i veličina. Danas, cvijet Krizanteme uključuju različite nijanse roza boje, ljubičaste, crvene, žute, brončane ili narančaste te bijele boje.

Chrysanthemum dolazi iz kombiniranja grčke riječi za zlato, s anthemon, što znači cvijet. Dakle, krizantema je doslovno “Zlatni cvijet”. Ovaj plemeniti cvijet je često prikazivan kao simbol savršenstva u mnogim kulturama. Poprilično postignuće za cvijet koji je počeo kao mali, žuti cvijet.

Krizantema se uzgaja u Kini već gotovo 2.700 godina, a cvijet je bio cijenjen zbog svoje ljepote i kao ljekovita biljka. Kao biljka, se vjerovalo da imaju moć života. Legenda kaže da je kuhani korijen korišten kao lijek za glavobolje, mladi izdanci i latice su se jele u salatama, a listovi su korišteni za izradu svečanog pića.

Tetovaža cvijet“Ako želite biti sretni cijeli život, uzgajajte krizanteme”, kaže jedan drevni kineski filozof. U Kini krizantema je simbol taoističke jednostavnosti i savršenosti. Jesen je sezona ovog cvijeta, vrijeme mira, potpunosti i obilja nakon žetve. Budući da cvjeta prema zimi, također može simbolizirati mogućnost da posreduje između života i smrti, između neba i zemlje. Drevni kineski naziv za krizantemu je Chu.

Japanci gledaju na krizantemu kao njihov “solarni cvijet”, japanske carske obitelji preuzele su kriaznatemu za njihov grb i pečat cara. Doista, carev položaj se naziva Krizantemino prijestolje.

TattooU japanskom tetoviranju, određeni elementi dizajna su često zajedno u paru, s posebno istaknutim cvijećem. Postoji nekoliko tradicionalnih kombinacija: Ryu (zmaj) s Kiku (krizantema), Karajishi, koji je kombinacija Shishi (lava), i menchirashi (muškarci ili “maska”, i chirashi ili chirasu što znači “raspršiti “) sa cvjetovima trešnje. Te slike su posebni setovi za japanske tradicionalne dizajne tetovaža.

U mnogim europskim zemljama krizantema je poznat kao cvijet “smrti”. U zemljama ex jugoslavije, krizantema se koristi gotovo isključivo kao spomen na grobovima. Cvijet nema nikakve veze sa smrti ali pošto raste u zimsko vrijeme i vrlo je izdržljiv cvijet, većinom se kupuje pa čak i u te svrhe.

Tetovaža krizanteme je uvijek prekrasan dizajn pogotovo ako za tetovažu krizanteme odaberete buket od nekoliko cvijetova krizanteme šarenih boja.

TetovažeTetovaži cvijeta krizanteme također možete dodati i neke dodatne simbole poput malog tribal dizajna oko cvijeta, neki tekst ili pak srce.

Meni osobno je tetovaža krizanteme prekrasan dizajn koji se vrlo rijetko vidi. Ako se odlučite za tetovažu cvijeta krizanteme, budite sigurni da nećete požaliti ni sekunde. Osim što će dobar dizajn oduševiti vas, oduševiti će i ostale koji će imati sreće i vidjeti vašu tetovažu krizanteme.

Kao i većina tetovaža cvijeta tako se i tetovaža krizanteme može tetovirati na različita mijesta na tijelu. Tetoviranje možete obaviti na nozi, leđima, boku, prsima… doslovno gdje god poželite jer se radi o dizajnu cvijeta.

Iako je cvijet većinom ženski dizajn, krizantema je vrlo korišten dizajn i za muške tetovaže. Muške tetovaže krizanteme su većinom veći dizajni koji se kombiniraju sa više cvijetova krizanteme ili sa drugim cvijetovima i dizajnima. Takve tetovaže krizanteme pokrivaju cijelu ruku, nogu pa čak i cijela leđa.

Osobno više ovaj dizajn mogu zamisliti na ženi nego na muškarcu ali opet došli smo u 21. stoljeća gdje je sve moguće.

Tattoo picture[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]