Tetovaža krug

 

Tetovaža tekstLako je zamisliti krug kao pračovjekov prvi simbol. Rani čovjek je bio okružen krugovima i ciklusima prirode, od trenutka kada se probudio u prvim zrakama izlazećeg sunca, do kretanja na spavanje uz pun mjesec na noćnom nebu. Noću, svemir se čini kao da je od bezbroj malih točkica svjetla. Krug je bio tamo kad čovjek pogleda drugome u oči, i kad su gledali koncentrične valove nastale u ribnjaku ili moru. S vrha planine, pogled 360 stupnjeva na horizontu otkrio je svijet koji je bio savršeno okrugli. Čak i godišnja doba bila su poredana u predvidivom nizu. Kozmički poredak, to je ono što krug zastuplja. Ne čudi da su neki prvi simboli prikazivali solarne i lunarne aspekte Sunca i Mjeseca.

Krug je savršen oblik i simbol – jednostavan, simetričan, čist i dubok. Bez početka i bez kraja, krug sugerira na vječnost. Sa svojom punoćom, zrelost i trudnoću. Puna, beskrajna krivulja kruga nas smiruje svojom povezanošću s ženskim načelima.

Teško možete pogriješiti odabirom kruga za dizajn tetovaže. Od minimalističkog Zen kruga, do zapetljanog keltskog prstena, do bilo kojeg drugog dizajna umetnutog u kružni oblik, krug se odmah shvaća kao znak cjelovitosti.

Tetovaže krugoviNositi krug tetovažu je davanje izjave o svom unutarnjem optimizmu i osjećaju uključenosti. Baš kao što se vjenčani prsten odavno koristi za izražavanje unutarnjeg opredjeljenja za vjernost i vječnu ljubav. Nije slučajno da su tetoviranje prstenova na prstima postali jako popularni.

Prije 2500 godina, Buddha je odabrao Dharma kotač kao pomoć kod učenja da predstavi beskrajni ciklus “Samsare” (stalno uskrsnuće na zemlji). Oslobođenje ili sloboda je moguća, ako smo prestali sa identificiranjem sa svime na obodu kotača, i promatrali krug u centru, mjesto čistog promatranja. Rani studenti budizma također su koristili kotač za zastupanje svojih učenja, te kako bi on mogao biti svitak kroz duhovni život osobe.

Prije toga, Egipćani, Feničani i Grci davali su veliki značaj za kružni motiv zmije koja jede svoj rep. Ovaj dizajn bio je simbol cikličke prirode stvaranja i uništenja, obnove, smrti i rođenja.

Dokaz o krugovima iz pretpovijesnih naroda nigdje nije očitiji nego u Stonehengeu u južnoj Engleskoj. Tetovaže Karma

Kružni raspored monolitnih kamenja očituje jasno razumijevanje odnosa zemlje do nebesa. On je bio korišten kao astronomski sat ali i kao groblje.

Krugovi kao sveti prostor bili su koncept poznat Keltima. Crtanje kruga djelovao je kao zaštitna granica protiv zla i neprijatelja podjednako. Modernih dana pogani i dalje koriste krug kao najistaknutiji uređaj za dobivanje kontakta s energijom bogova.

Keltski križ kombinira drevni krug s gotovo drevnim križem. Ovaj moćan simbol čini se da je kooptiran od strane kršćana, kao što je Sveti Patrik, ali u svakom slučaju, krug prožima križ s posebnom svetosti. On poziva vjernika prema unutra, a sadrži svetu moć koja je prisutna.

Tetovaže krug u žituMeđu Hindusima, crvena točka ili mjesto ljepote, nošeno između očiju predstavlja unutarnje oko, što je znatno veća perspektiva stvarnosti. Točka se zove “Bindi”, i predstavlja mušku snagu. Kada se pojavljuje unutar kruga, ona simbolično povezuje i žensku i mušku energiju.

Koji god krugovi da se koriste simbolično, oni uvijek privlače našu pozornost. Od krugova u žitu do Zen krugova, od pet prstenova olimpijskog simbola do suprotnosti u zagrljaju Yin-Yang simbola, krug na neki način nas jednostavno zadovoljavaju. Možda je to zato što, kao oblik, imaju maksimalno iskorišten svoj potencijal.

Tribal tetovaža krug

Tetovaža krug može biti jednostavan dizajn ili možete jednostavno u krug kombinirati druge simbole.

Tetovaže krug mogu biti moderni stil ili ih možete odraditi sa nekim drugim drevnim simbolima i dati joj malo mistike ili drevne mudrosti. Vrlo poznati simbol Ying-Yang koristi se već stotinama godina i sakupio je pobornike širom svijeta koji ili tetoviraju simbol sam za sebe ili ga kombiniraju sa drugim orijentalnim simbolima kao što su samuraji, zmajevi i sl.

Drugi također vrlo korišteni dizajn krug tetovaže je znak za mir poznat kao “Peace” ili također poznati simbol za anarhiju u čijem krugu se nalazi slovo A koje malo prelazi granice kruga.

Tetovaže kruga vam pružaju velike mogućnosti potrebno je samo biti malo maštovit ili imati tattoo majstora sa dobrim znanjem i dobrom maštom.

Tetovaža krug nema svoje pobornike u muškom ili ženskom svijetu, tetovaže krug možemo vrlo jednostavno vidjeti kao estetski dizajn na ženi ali i na muškarcu.

Zen tetovaža