Tetovaža Kupid

[adsense_id=”2″]

 

Kupid tetovaže slikeU rimskoj mitologiji, Kupid (latinski Cupido) je bog erotske ljubavi. On je izjednačen s grčkim bogom Erosom, i još jedan od njegovih latinskih imena je Amor. U popularnoj kulturi Kupid je često prikazan kako drži njegov luk i ispucava strijelu kako bi potaknuo romantičnu ljubav, često kao ikona Valentinova.

Kerubine su anđeli opisani kao dojenčad ili mala djeca, najčešće dječaci. Povijesno gledano, krilate figure s ljudskim oblikom opisani su čak i prije datuma Biblije, povezano sa asirskim mitovima i legendama. Krilate figure su često slani kao glasnici ili vodiči. Po hebrejskom Kerubini su bili nadnaravni entiteti koji se spominju nekoliko puta u Starom zavjetu i Tori.

Koncept Kerubina kao “bebe” anđeli ne pojavljuje se u zapadnoj umjetnosti sve do kasne renesanse u Italiji. Takve figure su bile poznate kao “Putti”.

Kupid je znak praznika i njegov simbol obično predstavlja Valentinovo i emocije ljubavi. Kupid je temeljen na Bogu rimske mitologije istog imena, ali je doživio mnoge promjene. Kupid u takvom korištenju nije vezan za bilo koju religiju i općenito se ne smatra bogom. Kupid se često koristi u modernim tetovažama kako bi obilježio istinsku ljubav.

Tweety ptica tetovažaTetovaža Kupida može se izraditi crnom bojom uz upotrebu sive boje kako bi se lijepo prikazale sijene. Ipak tetovaža Kupida puno bolje izgleda kada se izrađuje u boji.

Često se ljudi odluče da kod tetovaže Kupida lice anđela izrade po licu svog djeteta ili nekog drugog tko vam je drag. Velik broj poznatih ali i manje poznatih su odradili takve tetovaže Kupida.

Iako tetovaža Kupida nije čvrsto vezana za određeni spol, za tetovažu Kupida se ipak većinom odluče žene.

Ovakve tetovaže prekrasno izgledaju kada se tetoviraju na bikini zoni, ramenu ili na leđima.

Tetovaža Kupida je sigurno tetovaža koja osobi daje određeni šarm. Pomalo luckasta, ponekad i malo šaljiva kao ova kombinacija Kupida u obliku Tweety ptičice oduševiti će vlasnika ali i znatiželjne poglede.

Tetovaža na guzici[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]