Tetovaža mačka

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaže mačkeNeovisnost, brz oporavak i sloboda misli, to je duh domaće mačke kojih se procjenjuje da ima 600 milijuna širom svijeta. Mačkina poznata sposobnost da se gotovo uvijek hvata na noge nakon pada s velike visine, dalo joj je reputaciju da ima devet života.

Prema paleontolozima, mačka se pojavila prije oko 50 milijuna godina kao mali i pametan grabežljivac s mogučnošću uvlačenja kandža. Od tada je popunila ljudska srca s ljubavi, mržnji, pobožnosti i strahom, koji se pojavljuju u mitologiji i folkloru kao simbol dobre i loše sreće. Mačka je bila cijenjena kao nešto sveto, čak i kao bog a ponekad i kao agent zla.

Maneki Neko tattoo

Nigdje nije mačka bila više cijenjena nego u drevnom Egiptu, gdje je 3000. godine prije Krista bila snažan životinjski totem. Predstavljajući ženski princip, mačka je bila simbol plodnosti i majčinstva, također povezana s mjesecom. Mačka se pojavila u “Knjizi mrtvih” kao pobjednik nad zlim Apep-om. Mnoga egipatska božanstva opisana su kao mačke, ponekad kao potpune životinje, ponekad pola ljudi pola mačka. Boginja sa glavom lava, Sekmet, vladarica nad sudbinom čovječanstva, imala je sestru blizanku, domaću mačku zvanu Mafdet. Statuete malih mačka često uz zlatni nakit i naušnice bile su smještene unutar grobnice sa svojih preminulim vlasnikok. Mumije mačaka su pronađene u gradu Bubastis, grad u kojem se nalazi hram u čast božanstva mačke, Bast.

Tetovaža mačorU Tajlandu, sijamske mačke bile su mačke u svetim hramovima. U Kini i Japanu ona je ljubljeni ljubimac i lovac na nametnike. U Indiji, mačke su čuvale u hramove Buddhe.

Mnoge tetovaže mačke rađene su crtanim stilom i prikazuju crnu mačku, ovi opisi variraju, no jedan od najpopularnijih dizajna je popunjen obris crnog mačka. Ova slika često prikazuje veliku, duguljastu glavu s malim ušima i dugim obojenim očima. Tijelo je obično dugo, ima gladak rep i noge i zakrivljen torzo. Ova slika obično prikazuje samo jednu mačku i ne miješa se sa dodatnim detaljima.

S obzirom na ogromnu kulturnu povijest koje mačke mačke uživaju, tetovaža mačka također može imati malo egzotični prikaz. U Egiptu, mačke su vrlo cijenjen i mnogi egipatski bogovi dijele vezu s njima. Božica Bast najbolje je poznata po svojoj povezanosti s mačkama, a može biti prikazana u tetovaži kao otmjeni ženski lik s glavom mačke. Ova slika se može postaviti kako ona stoji ispred sunca, što će tetovaži dodati malo živih i žarkih boja.

Mačje očiDrugi primjer koji se lako može koristiti za tetovažu mačke je nordijska božica Freya, koju vuku veličanstvena kola od strane dva velika, siva mačka (poklon od boga Thora).

Također možete iskoristiti poznatog mačka maneki Neko, koji ovisno o njegovoj boji donosi različite sreće. Bijeli maneki Neko znači uspjeh, crni zdravlje, zlatni će donijeti bogatstvo. Njihove šape također nose značenje; podignuta desna šapa je poziv na bogatstvo i sreću, lijeva šapa je znak dobrodošlice, a obje šape je znak zaštite.

Još jedan vrlo popularan dizajn za tetovaže je portret mačke. To su većinom slike vlastitih kućnih ljubimaca, ili su jednostavno šarmantna slika nositeljeve omiljene pasmine.

Top tetovažeAko se djevojka odlući za tetovažu mačke ona moža svom dizajnu i dodati ružu ili neki drugi cvijet pa čak i mali tribal detalj.

Lijepe ženske tetovaže su i tetovirane šapice mačke koje daju dojam da je mačka hodala po vama ili samo tetovirane oči mačke.

Muškarac se većinom odluči za mačora pa će njihova slika prikazati mačka u malo agresivnijem izdanju.

Isto tako muškarac može prikazati šaljiv prikaz mačke kako igra karte, puši, pije i sl.

Mačke su uvijek bile fascinantna stvorenja, neovisno da li ih volite ili ih mrzite, ne možete zanijekati njihovu osebujnost i tajanstvene kvalitete.

Lude tetovaže[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]