Tetovaža pauk

[adsense_id=”2″]

 

3D tetovažePauk je još jedan popularan dizajn tetovaže koji prelazi mnogo stilova tetovaža te je vidljivo sadržan u tradicionalnim plemenskim (tribal) tetovaži mnogih autohtonih naroda širom svijeta. Postoji vrlo malo kultura koje ne pričaju o paucima u okviru svoje mitološke povijesti, bez sumnje, dijelom zbog toga što se pauka može naći na gotovo svakom dijelu planete, čak i na dalekim otocima jer pauci mogu putovati na ogromne udaljenosti koristeći svoje mreže kao malo padobran.

A tko među nama nije bio fasciniran mrežom koje rade pauci i način hvatanja svog plijena. Takve slike su pokrenule maštu muškaraca i žena od davnih vremena.

Pauk tetovažeDrevni američki narodi govore o ženi pauku koji je postojala prije stvaranja ljudi. Ne iznenađuje, da je ona učila ljude umijeće tkanja. Danas, pauk je simbol plodnosti, ravnoteže i harmonije, te je često personificiran kao baka, učitelj i zaštitnik mudrosti. Pauk se pojavljuje na pretpovijesnim glinenim djelima drevnih naroda u americi. To je stilizirani pauk s urezanim križem na svojim leđima, koji prema nekim arheolozima, simbolizira središte zemlje i četiri kardinalna smjera – sjever, jug, istok i zapad.

Iz drevne Grčke dolazi priča lijepe djevojke po imenu Arachne, koja je bila tako sjajan u tkanju da je božica Atena postala ljubomorna. Prema mitu, Athena je napravila život od Arachne tako bijednim da je djevojka umrla. Atena se kasnije kajala pa je uskrsnula Arachne kao pauka kako bi mogla raditi lijepe mreže za sva vremena.

Tetovaže crne udoviceU popularnoj kulturi danas, pauk i njegova mreža predstavljaju snagu koja je još više opasna. Vi samo trebate promatrati pauka kako obrađuje nevine žrtve zatečen u mrežu i odmah znate da je to smrtonosna zvijer. Upravo zbog toga svatko tko voli horor priče voli i pauka.

Iako pauci mogu ugristi, malo njih su fatalni. Pauka kojeg se ljudi najviše boje je Tarantula, najveći iz obitelji pauka, zapravo nježan, dobroćudni div, osim ako ga izazivate. Ali zato pazite se manje veličine kao što je pauk Crna udovica. Možete ju prepoznati zbog crvene oznake na trbuhu. A otrov od legendarnog smeđeg pauka u Australiji je jedan od najsnažnijih otrova na planeti.

Tetovaže paukaTetovaža pauk je također postigla poseban status unutar zatvorskih tetovaža i tetovaža raznih banda. Pauk i paukova mreža daju važne informacije o duljini zatvorenikove kazne, pa čak i njihovih zločina.

Tetovaže pauka su povezane s dobrim i lošem. U mnogim kulturama pauk tetovaže pokazuju veze s podzemljem. Međutim, s obzirom da je daleko više pozitivna povijest pauka u mnogim kulturama svijeta, to također može biti simbol kreativnosti i mudrosti.

Za neke, pauk tetovaže koje uključuju pauka sjedi spokojno usred svoje mreže može biti simbol nekoga tko zaglavi u sredini ovisnosti. Međutim, slika gdje pauk tka svoju mrežu nije samo simbol kreativnosti nego je i vrlo jedinstven dizajn. S obzirom na zapetljan uzorak svoje mreže, možete stvoriti vrlo poseban dizajn.

Većina tetovaža pauka se izrađuju na tamniji način. Nije neobično vidjeti pauk s lubanjom umjesto glave ili gotički križ na svojim leđima. Drugi dizajn za tetovaže pauka može biti vanzemaljac.

Tetovaže paukove mrežePauk vanzemaljac će imati daleko više moderan izgled, to je obično prikazano u svijetlo zelenoj boji s neobično velikim tijelom i očnjacima. To mogu biti prikazano i svijetle nijanse sive ili plave i daje više metalik izgled.

Tetovaža pauka se može izraditi na vrlo realističan izgled gdje se dobije dojam da po čovjeku hoda pauk. Takve tetovaže vrlo često se mogu vidjeti tetovirane na vratu ili leđima.

Tetovaže pauk kao i paukova mreža vrlo su popularan dizajn koji se više vide na muškarcima ali i na ženama. A kombinacija pauka i njegove mreže može biti dobitna kombinacija za prekrasan i lijep estetski dizajn.

Tetovaže tarantule[adsense_id=”1″]
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]