Tetovaža Puma

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaža panteraPlaninski lav, pantera, puma – bilo koje ime ima ovaj član obitelji mačaka koje nalazimo u velikoj mjeri u Sjevernoj Americi i cijenjena je zbog svoje brzine, potajnosti, snage i inteligencije, ali i zbog velike pozornosti koju posvećuje svojim mladuncima. Kad lovi, puma instinktivno napada najugroženije mjesto svojeg plijena, hvatajući svoje žrtve za vrat ili na strani kralježnice. Ona može ubiti s jednim ugrizom. Nedostižna, sramežljiva, povučena i teritorijalna, puma je očiti simbol za one koji vrijednuju njihovu neovisnost.

Snažna i odlučna, ova moćna mačka je usvojen od strane plemena američkih indijanaca kao znak za vodstvo. Puma je lukava, njen istančan osjećaj vida i mirisa i svoje znanje o navikama ostalih životinja inspiriralo je drevne lovci. Za neke indijance, pantera je dugo bila simbol intuicije. Superiorno znanje i inteligencija pantere, zajedno sa svojom osobnom snagom i agilnosti, pantera je izabrana kao glasnik između ljudi i viših duhova.

TatooNeka plemena u Americi smatraju pumu kao Zaštitnicom Svemira. Sjever, najznačajniji od četiri kardinalna smjerova, uzeo je pumu kao čuvara.

Moćan životinjski totem, puma predstavlja uravnoteženo vodstvo, sposobnost da vodi bez primjene sile. Njeguje kao majka, ali moćna kao lovac, ovdje imamo rijetku životinju koja kombinira snagu i zaštitnost, i snagu i opstanak.

Za  Čejene, puma je bila simbol majčinskog duha. Za Apaše, proganjajući krik pume je bio uvod u smrt.

Legenda Inka govori o pumi božanstavu koja pohađa Bog stvoritelja, Boga Sunca. Rezbarija Inka prikazuju boga s pumom kod njegovih nogu. Regije plemena Inka kao i moćne obitelji dobili su ime po pumi. Drevni Peruvanski grad Cusco je bio položen u obliku velikog mačka.

Zbog svih svojih atributa, nije nimalo čudno da je puma široko prihvaćena kao sportska maskota, simbol tima ali i ime brenda. Od tenisica do borbenih helikoptera, Pantera ili Puma ponosno je ukrašena svugdje.

Puma tattooTetovaže Pume mogu se izraditi na nekoliko načina. Prvi i najčešći dizajn je izrada pume u crnoj boji sa vrlo realističnim izgledom.

Drugi dizajn tetovaže pume prikazuje samo glavu pumu koja se također izrađuje većinom crne ili sive boje. Takva puma tetovaža je većinom manji dizajn tetovaže koji se lako može tetovirati na različite dijelove tijela.

Ako volite malo žešći dizajn onda se možete odlučiti za tetovažu pume koja izgleda kao da izlazi iz vašeg tijela. Takav dizajn prikazuje pumu koja trga kanđžama vaše tijelo i pokušava izaći iz njega. Uz dodavanje malo krvi i uz dobru ruku tattoo majstora ovaj dizajn možete ispasti nešto strašno ali prekrasno.

Tetovaža zmajPantera tetovaža se takođe možete izraditi tribal stilom. Možete izraditi pravi tribal dizajn pantere ili odraditi tetovažu koja ima samo tanke tribal linije unutar koje se vidi slika pantere.

Kako se radi o mačkama a tetovaže šapa su vrlo moderne u zadnje vrijeme kako kod žena tako i kod mušakaraca, možete izraditi tetovažu šapa pume koja djeluje kao da je puma hodala po nekom dijelu vašeg tijela.

Isto tako ako želite veći dizajn možete se odlučiti za dodavanje drugih simbola koje odgovaraju vašoj osobnosti ili odraditi sliku pume u prirodnom okruženju. Puma koja trči kako bi ulovila svoj plijen, puma na zalasku sunca ili puma prikazana kao majka koje se brine za nekoliko svojih mladih puma.

Bilo kako bilo, ukoliko se odlučite za tetovažu pume ili pantere, budite sigurni da ste tetovirali vrlo moćan simbol. Na vama je samo da odaberete na koji način želite prikazati ovu plemenitu životinju, kao lovac ili kao brižna majka.

Ženska tetovaža[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]