Tetovaža samuraj

[adsense_id=”2″]

Japanska tetovažaSamuraj ratnik je najveći simbol i oličenje muške hrabrosti, poštenja i pravde. Samuraj predstavlja najviši muški ideal unutar japanske kulture. Samuraj poštuje strogi kodeks ponašanja pod nazivom “Bushido”, što znači “put ratnika”. Bushido je bio baziran na zen budističkim principima čestitosti, hrabrosti, dobrodušnosti, poštivanju, povjerenju, časti i vjernosti do smrti. Ostali ideali prema kojima su težili samuraji su samodisciplina, štedljivost, žrtvovanje i plemenitost.

Samuraj je živio kao ratnik koji živi kao mu je svaki dan posljednji, jer je to stvarno moglo i biti tako. Kako svaki dan može biti posljednji za samuraja, on je uvijek držao svoje poslove u redu, tako da njegova obitelj neće biti opterećena nakon njegove smrti. Samuraj nije htio dugovati novac ili druge vrste dugova baš iz tog istog razloga. Samuraj je živio u sadašnjosti, uvijek svjestan prolazne prirode postojanja. Trešnja u cvatu, sa svojom eteričnom i krhkom ljepotom simbolizira samuraja.

Tetovaže samuraja su neke od najviše razrađenih i opsežnih japanskih dizajna i kanji znakovi koji predstavljaju bushido principe su favoriti kod praktičara borilačkih vještina.

Tattoo slikeSamuraji su bili vojna aristokracija u njihovo vrijeme. Oni su bili zaštitnici shoguna i vladara koji su vladali japanom do obnovljene vlasti Meiji cara u 19. stoljeću. Većina samuraja bili su ratnici, ali neki su bili više poznati kao filozofi i umjetniki, i nikada nisu vidjeli bitku. Od samuraja se očekivalo da se uda i bude otac djece, ne samo zbog stoljeća ratovanja i osiromašenog stanovništva, već da osigura nastavak društvene klase kojoj je pripadao. Za razliku od vitezova u Europi koji nisu baštinili naslov, nego su im ga davali vladajući monarhi, dok su samurajeva supruga i djeca također su bili samuraja.

Mač je postao simbol samuraja a taj specifični mač poznat je kao katana. On je zakrivljen, vitak, naoštren samo sa jedne strane s dugim zahvatom koji bi mogao biti održan s obje ruke. Njegov oklop je bio od kože ili željeza i prekriven lakom a ne sa drvom ili bambusom kako se popularno vjerovalo. Oklop i kaciga Darth Vadera čini se da je rađena na osnovu samuraja iz oko 1600. godine. Simboli sunce, mjesec i zvijezde su koristili samuraji na njihovoj kacigi i zastavi. Njihove nebeske ovlasti su davale vjeru kako bi postali bolji ratnici u borbi.

Tetovaža ženeKao dizajn tetovaže, samuraj simbolizira sve najviše ideale bushida, čast, odanost i dužnost. On izražava razumijevanje nositelja i uvažavanje važnosti življenja života u trenutku, ne uzimajući ni jedan dio postojanja zdravo za gotovo.

Mnoge samuraj tetovaže su rade u stilu portreta. Za razliku od većine portreta, većina tih tetovaža su odrađene sa podebljanim bojama, i često su prikazani usred teških djelovanja. Možete vidjeti samuraja u zraku, kako kovitla mač, s dugom kosom i određen izraz na njegovom temeljito odrađenim detaljima lica. Puno ljudi žele dodati malo pojedinosti i uistinu unaprijediti ovaj stil umjetnosti. Na primjer, možda ćete vidjeti mali ožiljak po rukama ratnika,  također možete vidjeti kompliciran detalj na oklopu ili haljini i pravi živopisni izraz na njegovom licu.

Neke tetovaže samuraja imaju više jedinstven izgled. Mnoge od njih su odrađene u stilu crtića, a sastoje se od svijetlih boja i klasične azijske umjetnosti koje sadrže bombastične ilustracijame. Mnoga od tih djela pokazuju nasilne prikazima, a povremeno stvaraju i neku vrstu zombija samuraja kao osvetnik. Još jedna jedinstvena ideja će biti stvoriti neku vrstu punkera samuraja. Velik dio samurajskog oklopa ima gotovo robotski izgled pogled, kojem se mogu dodati stavke kao što su zupčanici za kacigu, ili čak i gas maska i zaštitne naočale.

Tetovaže samuraja većinom pronalazimo na muškarcima. Ti veći dizajni tetoviraju se na leđima, boku ili na rukama. Ljepota boja i dizajna koje nudi tetovaža samuraja zadiviti će svakoga.

Tetovaža samuraj ratnik[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]