Tetovaža snovolovka

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaža snovolovacSlika i simbol američkih indijanaca “snovolovka” je dizajn tetovaže koji koji koriste ljubitelji body arta već više od jedne generacije. Tetovaža snovolovka je snažan simbol zaštite, djelujući kao amulet ili amajlija protiv zla.

Indijanci koriste snovolovku već tisućama godina. Najraniji primjeri pronađeni su kod plemena Ojibeway. Male tkane snovolovke su visjele nad kolijevkama djece. Oni su vjerovali da mreža snovolovke uhvati sva zla, a slatki snovi prolaze dolje na spavanjuće djeteta duž mekog perja koji su dodani na snovolovku.

Indijanske tetovažeLakota legenda govori o viziji koja je došla njihovom duhovnom vođi. On je naišao na “velikog učitelja mudrosti” prikrivenog u pauka, koji mu je govorio o životnom ciklusu čovjeka. Dok je mudrac govorio, on je bacio mrežu web preko starije vrbe i napravio kolut. Savršeni krug na mreži simbolizira hvatača i nositelja dobrih ideja, a rupa u središtu dozvoljava onim lošima da prođu. Snovolovka je uskoro našla svoje mjesto iznad kreveta ljudi, loveći dobre snove i odbijanje zlih daleko dolje kroz rupu u sredini.

Izmjene mnogih civilizacija u posljednjih nekoliko stoljeća gotovo je uništilo tradiciju Snovolovke, ali danas je sve popularnija nego ikad. Vjerovanje u njezina ljekovita svojstva je dobilo mjesto poštovanja i izvan kulture američkih indijanaca. Svjedočenja o tome kako noćne more nestaju, noćni strahovi isparavaju, i slatki snovi posječuju san onih koji posjeduju Snovolovku.

Tribal tattooTetovaža snovolovka može se kao i većina tetovaža izraditi upotrebom crne i sive boje ili upotrebom raznih malo življih boja. Sve je stvar ukusa da li volite jednobojne ili šarene tetovaže.

Glavni dizajn sam objasnio, krug sa mrežom sa kojeg vise pera. To bi bio najrealniji pristup tetovaži snovolovke.

Ako vam je to malo, svojoj tetovaži snovolovke možete dodati recimo detalj indijanca ili indijanke. Čak možete odraditi i poglavicu indijanca koji oko vrata nosi snovolovku.

Slike tetovazeTetovaža snovolovka može osim indijanaca u sebi imati i sliku neke životinje poput vuka, kojota, orla ili medvjeda. Ili pak se možete odlučiti za neki simbol poput djeteline sa četiri lista, ying yang, znak peace itd.

Tetovaža snovolovke spada u indijanske tribal tetovaže koji se već dug niz godina koristi u velikom broju kultura širom svijeta.

Ako za svoju tetovažu izaberete tetovažu snovolovke, budite sigurni da na sebi imati vrlo originalan dizajn, sa dugom tradicijom i velikom simbolikom.

Tetovaža snovolovka je dizajn koji jednako dobro pristaje muškarcima i ženama.

Tetovaža za vrat[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]