Tetovaža srce

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaže srceTetovaža srce je vrlo klasični dizajn tetovaže. Srce tetovaža, u obliku obrnutog trokuta, simbolizira stidni trokut koji je univerzalni simbol ženstvenosti i često se koristi za izraz romantične ljubavi.

Tetovaže srca su popularne već više od jednog stoljeća. Tetovaže srca s raznim transparentima bile su vrlo popularne kod vojnika u Drugom svjetskom ratu, tako su sa sobom uvijek imali svoje najmilije koji su ih pratili na opasna putovanja u daleke sukobe i bili stalan podsjetnik na ono za što su se borili.

Srce je vječni simbol ljubavi, romantike i životne sile u svim ljudima. Doći do “srca materije” sugerira da je srce u pravilu izvor istine i ljubavi. Kad je netko nepravedan na posebno neosjetljiv način, za takve osobe se kaže da su bez srca. Prijateljstvo, hrabrost, romantične veze, i emocionalni izražaj također su utjelovljeni u ovaj simbol.

Evo i nekoliko glavnih značenja srca kod tetovaža:

Srce probodeno sa strijelom – strelica je simbol za usmjerenu energiju, tijek i penetraciju. Kada je uparena s srcem, ona predstavlja ne-ugodni ubod ljubavi.

Hello Kitty tetovažaZvijezde i srce – simbol sreće i povoljne prilike.

Srce u obliku zastave – popularan izbor koji svjedoči o velikoj ljubavi prema domovini.

Ruke koje drže srce – predstavlja više majčinsku ili očevu vrstu ljubavi.

Zlatno srce – popularno povezane s samim sobom ili vjerskom svijesti.

Crno srce – obično prikazuje tugu ili tamne duše.

Bijelo srce – je simbol koje je preuzelo zdravstvo tj. medicinske sestre koje se brinu za starije osobe

Tetovaže okoOno što čini tetovaže srca tako dobrim izborom su razni načini na koje možete koristiti ove tetovaže, a da ne spominjem razne simbolizacije koje mogu ići uz njega.

Na primjer, oni s jakom katoličkom vjerom mogu nositi svete tetovaže srca. To su obično dobro oblikovana i realna srca, okružena trnjem i jarkim svjetlom. Neki prikazi mogu također pokazati ruku Isusa koja ga predstavljanja kao svjedoka.

Drugi primjer bi bio srce sa “lokotom i ključem”. Takve tetovaže srca najčešće koriste bračni parovi, ali također može biti korišteno za označavanje dubokog prijateljstva ili veze između roditelja i djeteta.

S obzirom da je ovaj dizajn simbol trajne ljubavi, mnogi ljudi se odluče za velik dizajn, crvene boje, koje sadrži ime ljubavnika. Ovaj trend je zapravo započeo s pomorcima koji su često smještali riječ mama u svoje tetovaže srca.

TattooPonekad se ime postavlja u stil slomljena srca. Ovakva tetovaža reže srce po sredini i može se koristiti ne samo da simbolizira gubitak ljubavnika, nego i kao pokazatelj vaših osobnih osjećaja prema emocijama ljubavi općenito.

Srce u tetovaži se može prikazati i u obliku anđela. Takve tetovaže srca srcu dodaju krila ili aureolu kako bi im dali dojam anđela tj. nečeg svetog.

Neki od vrlo zanimljivih dizajna tetovaže srca su također kombinacije gdje se u dizajn srca dodaje ono što zapravo volite. U takav dizajn možete dodati sliku neke voljene osobe ili recimo svog idola, možda sliku grada u kojem ste se rodili ili bi željeli živjeti ili pak sliku nekog svog kućnog ljubimca kojeg ste možda imali još dok ste bili dijete.

Tetovaža srca nudi stvarno velik izbor kombinacija, da li samo srce ili sa jednim ili više simbola sve je stvar osobnog ukusa. Jedno je sigurno a to je da su tetovaže srca korištene već stotinama godina a tako će se i nastaviti.

Tatoo[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]