Tetovaža vatra i plamen

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaža plamenKao dizajn tetovaže, plamen ili vatra može predstavljati transformaciju, uništenje, promijene i strast. Plamen, požari i vatra često su korišteni u vjerskim obredima i simbolizmu. Objekt ili žrtvu koju konzumira vatra postaje plamen, toplina i dim i sve što ostaje nakon toga je pepeo.

Razorna moć i sposobnost vatre da uništi sve što joj se nađe na putu je napravilo da je se ljudi boje ali i obožavaju. Dok plamen može uništiti nešto ako se ne kontrolira, vatra daje toplinu za obranu od hladnoće i svjetlo u noćima tame.

Vatra i plamen što simboliziraju baklja, svjetionik, urna, svijeća, predstavljaju simbole nade, svjetla i znanja.

Plamen tetovažeVatra je jedan od četiri glavna elementa – uključujući zemlju, vodu i vjetar ali je i jedan od pet kineskih elemenata. U hinduizmu vatra je jedan od pet svetih elemenata od kojih se sva živa bića sastoje i smatra se vječnim svjedokom bitnim u svetim religijskim ceremonijama.

U kršćanstvu, vatra je simbol Duha Svetoga, a često se koristi u opisima pakla. Bog je napravio svoju prisutnost poznatu Mojsiju u simbolu gorućeg grma. Plamen je također simbol iskušenja i grijeha, a Sotona se često opisuje okružen plamenom.

U grčkoj mitologiji, Prometej je Titana nagradio za krađu vatre od bogova i dao je smrtnicima za njihovu upotrebu.

U židovstvu vatra također ima veliki značaj, svijeće se pale za uvod u blagdane i odvojanje Šabata od ostatka tjedna, kao i za uspomenu na mrtve, drugi važan simbol vatre je vječni plamen, koji je bio čuvar Prvog i Drugog Hrama iz kojeg nikada nitko nije trebao izaći.

Vatra tetovažeU mitologiji Feniks ptica je sva u plamenu i reinkarnira se iz vlastitog pepela. Plamen je simbol transformacije i ponovnog rođenja i predstavlja ciklus života.

Tetovaža vatre ili plamena je većinom tetovaža koja se kombinira sa drugim elementima. Tako možete vidjeti tetovažu vatre i lubanje, demone ili pak neki drugi element.

Tetovaža vatra je uniseks simbol kojeg koriste i muškarci i žene. Naravno žena ako se već odlući za ovu tetovažu vatre ili plamena ona će odabrati manji dizajn koji se tetovira na neki sakriveni ili intimniji dio na tijelu.

Muškarac koji se odlući za tetovažu plamena ili vatre većinom uzima veći dizajn koji često pokriva cijelu ruku tj. veće površine na tijelu.

Iako većina tetovaža vrlo lijepo izgleda u boji i jednobojno, tetovaže vatre ili plamena ipak puno bolje izgledaju u boji nego sive ili crne boje. Tetovaža plamena ne mora striktno biti kombinacija realnih boja poput žute, narančaste ili crvene, tetovažu plamena možete izraditi i plave boje ili zelene.

Vatra tetovaža je odličan način za izražavanje snage, senzualnosti i žara.

Tetovaža vatra[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]