Tetovaža vuk

[adsense_id=”2″]

 

Tattoo vukVuk je snažan mitološki i duhovni simbol u mnogim kulturama širom svijeta, zbog svoje široke rasprostranjenosti diljem Sjeverne Amerike, Europe i Azije. Moderni psi su potomci azijskog vuka i odnos između čovjeka i vuka seže unatrag najmanje 40.000 godina.

Vukovi su bili pljačkaški natjecatelji s ranim čovjekom i vuk je simbolizirao divljaštvo, lukavost, potajnost, okrutnost, pa čak i zlo – ali zbog njihova ponašanja vuk također predstavlja odanost, hrabrost, vjernost i pobjedu. Tendencija vukova da love u sumrak i zoru i da komuniciraju pomoću zavijanja noću u velikom broju slučajeva vukovi su povezan s duhom ili sjenom svijeta, i zlonamjernim ili zlim duhovima.

Po keltskom mitu, sunce proždire vuk. U nordijskom mitu, divovski vuk Fenrir je središnji apokaliptičnog kraja Asgarda, dom bogova vikinga, simbol kaosa koji guta sunce na kraju svijeta. Postoji nekoliko mitova o vukovima u Indiji, uključujući i onaj po kojem je Ghengis Khan bio potomak jednog.

Muška tetovažaU nordijskoj legendi vuk je svet za Odina, i Boga Apolona u Grčkoj. Rimljani su štovali vuka jer legenda o utemeljiteljima Rima, Romula i Rema, odgoji vučica nakon što su napušteni. Rimskom bogu rata Marsu, je također vuk svet i vidjeti jednog prije bitke bio je znak pobjede.

U ranom kršćanstvu, Krist je simbolizacija dobrog pastira koji štiti svoje stado vjerom od grabežljivaca, napravio je vuka kao suprotnost moćnim simbolom Sotone.

Iako je vrsta vuka sklona varirati među svakim klanovima, mnogo indijanskih plemena koristiti vuka kao simbol razuma i smjernice. Za nekoliko plemena, vjeruje se da se vuk vidi u zvijezdi Sirius. Za ovakvu tetovažu vuka možete koristiti obris vuka u profilu s svijetlim, plavim ili narančastima zvijezdama umjesto očiju.

Većinom vuk tetovaže pokazuju više mirnu stranu ove životinje, druge pa izražavaju njihovu agresivnu stranu. Takva tetovaža vuka može pokazati ljut izgled vuka, sa izbočenim zubima i stavom upozorenja.

Tattoo slikeDrugi primjer za to može biti vukodlak. Poznat po svojim začaranoj tendenciji, ovaj prikaz “čovjeka koji postaje zvijer” može biti prikazan kako šeta ulicama grada obasjan mjesečinom noći. Takva tetovaža vuka također mogu pokazati transformaciju između čovjeka i vuka.

Tetovaža vuka može se također izraditi i tribal stilom. Takva tetovaža prikazati će deblje linije pomoći kojih će tattoo umjetnik izraditi tetovažu vuka.

Također ako želite vašu tetovažu vuka možete odraditi i u boji. Izbor boja za vuka mogao bi biti smeđkasta, siva, crna boja ili kombinacija svih boja pa izradite vrlo realnoga vuka jer pravi divlji vukovi su rijetko jednobojni. Njihova boja je većinom varijacija barem dvije boje.

Iako se tetovaže vuka ponekad koriste kao izraz snažna duha, većina njih predstavljaju kulturne ili obiteljske veze. Ovi dizajni često se koriste za pokazati ljubav i poštovanje za ljude i prirodu podjednako.

Tattoo[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]