Tetovaža Zec

[adsense_id=”2″]

 

Tetovaža Bugs BunnyOd davnina zec je simbolizirao bogatstvo, seksualnost, požudu i plodnost. U afričkoj i američkoj usmenoj predaji, zec je arhetipski prevarant, ponekad heroj, gotovo uvijek dopadljiv ali često amoralan. Isto tako u japanskoj predaji bijeli zec se dokazuje previše pametan i bezobziran za svoje vlastito dobro pa susret završava katastrofalno. U kineskom zodijaku, zec je najsretniji od dvanaest znakova, dobar, popularan, srdačan i susretljiv. U Kini, zec je također simbol dugog života.

Indijanski totem medicine najavljuje zeca kao simbol plodnosti. Kao životinjski duh vodič, zec podsjeća one koji su fizički ugroženi da traže sigurnost u brojevima, i skoće preko prepreke na svom putu. Također, savjetuje da ostanete mirni u trenucima opasnosti, koliko se kunić ili zec smrznu kada pristupa predator, oslanjajući se prvo na svoju kamuflažu za skrivanje prije bijega samo kada je apsolutno potrebno.

Mnogi mitovi, Cherokee i Sioux posebno, uključuju lukavog zeca koji često pada u plijen zbog svoje hvalisavosti. Za neke autohtone narode u istočnoj Kanadi, Veliki Kunić postigao je status vrhovnog božanstva, a drevni Asteci štovali su skupinu božanstva poznata kao 400 kunića.

Tetovaža PlayboyZa Bodicceu, kraljicu drevnih Britanaca koja se borila protiv rimske kolonizacije Engleske, zec je bio čarobno stvorenje koje predstavlja intuiciju. Paganski britanci također su poštovali boginju proljeća, koja je preferirala zeca kao pratitelja. Povezanost zeca s ritualima proljeća napravio je simbol plodnosti i obnove, te s pojavom kršćanstva zec je postao poznat lik tijekom blagdana. Njegova prirodna plahost i upozorljiva priroda, zajedno s brzinom, smatrani su simbolima poniznosti, budnosti i potrebne snage da bježite od grijeha i iskušenja.

U europskoj književnosti, vidimo bijelog zeca prikazanog u knjizi Lewisa Carrolla “Alisa u zemlji čudesa”. Upravo taj bijeli zec može biti jedan od izbora za dizajne tetovaže zeca. Bijeli zec tattoo

Usrkšnji zeko već nekoliko stotina godina simbolizira Uskrs. Ne zna se točno kada je zec prvi put korišten kao simbol Uskrsa ali zna se da se prvi puta ideja spominje u Njemačkoj u 16. stoljeću. Uskršnji zeko zajedno s košarom jaja u boji je vjerojatno pokušaj da se ukaže na plodnost i novi dolazak proljeća, jer i jaja i zečevi su simboli plodnosti. Jaja također predstavljaju ponovno rođenje i uskrsnuće, što povezuje uskršnjeg zeca u kršćanski vjerski blagdan Uskrs, koji obilježava Kristovo uskrsnuće.

Tetovaža zekoU moderno doba, zec je inspirirao mnoge crtane filmove, stripove, filmove ali i igre i igrice. Kako Mickey Mouse simbolizira Disney, Bugs Bunny simbolizira Warner Bros Studio i cijelu ekipu Looney Tunes-a. Njegova rečenica “What’s up, Doc?” je čak pronašla zajedničko korištenje u svakodnevnom jeziku kao govorni izraz. Tetovaža zec Bugs Bunny bi također mogla odličan izbor za malo šaljiviji pristup tetovaži zeca.

Odrasla verzija kunića je dočarana kao logotip u plodnoj mašti Hugh Hefnera, izdavača magazina Playboy. Playboy zec je kao Zekoslav mrkva ali odrasli. Logo Playboyevog zeca je priznat u cijelom svijetu, te predstavlja seksualno oslobođenje i stil života koji graniči sa hedonizmom i lovom na svoj užitak. Hugh Hefner nije samo povoljno prodavao slike djevojka iz susjedstva. Magazin Playboy je učio muškarce što da nose za odjeću, koju glazbu slušati, što se pije i gdje se pije. Playboy zec je bio personifikacija Playboy lifestyle-a. Hefner je čak otvorio Playboy klubove diljem svijeta i hostese, lijepe žene su odjeveni u “kostim” zeca koji je postao kultna ikona tijekom šezdesetih godina.

Tribal tetovaže zecKao i Zekoslava Mrkva, Playboyev zec je također temeljito komercijaliziran i dostupan je na stotinama proizvoda na internetu ali i u normalnim trgovinama. Tetovaža Playboy zec je jako kultna tetovaža zeca koja se koristi već na desetke godina i još nije a sigurno ni neće izgubiti svoju čas. Tetovaža Playboy zec je malo tetovaža i može vrlo lijepo izgledati kada se tetovira na ženi ali i na muškarcu. Ipak playboy zec simbolizira macho muškarca i prekrasne žene.

Za tetovažu zeca također možete odabrati poznatog zeca Roger Rabbita. Njega možete dodati ako želite malo više ženstveni stil, zavodljivu Jessicu Rabbit koja se pojavljuje u animiranom filmu “Tko je smjestio Roger Rabbitu”.

Tetovaže zeca nisu pretjerano korištene tetovaže (osim Playboy zeca) a nude velik broj mogućnosti za kombiniranje. Uz dobru ideju i dobrog tattoo majstora, možete ovo ljeto zablisati sa prekrasnom, novom i originalnom tetovažom zeca.

Nekoliko ideja sam vam priložio u tekstu, sada samo malo vlastite mašte i tetovaža zeca je već na pola puta.

Bugs Bunny Tetovaža[adsense_id=”1″]
[adsense_id=”3″]
[adsense_id=”2″]